26/2/08

Η ψυχή είναι εδώ


Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως όλα αυτά τα δυσάρεστα που «τυχαίνουν» σε μας και τους γύρω μας, να περιέχουν κάποιο κρυμμένο μήνυμα που θέλει κάτι να μας πει; Ότι ίσως το Σύμπαν με κάθε γεγονός να προσπαθεί να μας μεταδώσει ένα μήνυμα που θέλει να στρέψει την προσοχή μας σε κάτι που μας αφορά; Μήπως κάθε περιστατικό που εκλαμβάνουμε σαν αρνητικό είναι η απάντηση σε κάποιο πρόβλημά μας και εμείς δεν το βλέπουμε;

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται! Στην πραγματικότητα, πίσω από το κάθε γεγονός κρύβεται μια Ανώτερη Δύναμη που μας συντροφεύει και που θέλει να μας βοηθήσει. Η Ανώτερη Δύναμη, ο Θεός, ο Ανώτερος Εαυτός μας, η Ψυχή -όπως κι αν το ονομάσουμε- βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας καθοδηγεί, μας κατευθύνει προς την κατάλληλη πληροφορία όταν και όποτε την χρειαζόμαστε. Μας στέλνει διαρκώς μηνύματα, μέσα από αυτά που μας συμβαίνουν καθώς και μέσα από αυτά που συμβαίνουν στους γύρω μας και μας δίνει απαντήσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα ερωτήματά μας. Είναι τα κρυφά μηνύματα του Κάρμα, έτοιμα να μας καθοδηγήσουν και να μας δώσουν τις λύσεις στα προβλήματά μας.
Πίσω από κάθε γεγονός της ζωής μας, όσο μικρό κι ασήμαντο κι αν φαίνεται κι όσο άσχημο και δυσάρεστο κι αν είναι, κρύβεται κάποια σημαντική πληροφορία, που αν μπορούσαμε να την δούμε και να την καταλάβουμε, θα έκανε τη ζωή μας ευκολότερη και καλύτερη.

Αν όμως είναι όντως έτσι τα πράγματα κι αν πράγματι το Σύμπαν μας στέλνει διαρκώς μηνύματα θέλοντας να μας βοηθήσει, εμείς γιατί δεν το καταλαβαίνουμε; Γιατί δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το μήνυμα.

Πολλές φορές το μήνυμα που προσπαθεί να μας μεταδώσει η ψυχή μας δεν είναι εκείνο που θα ήθελε ν' ακούσει το Εγώ μας! Τις περισσότερες φορές πίσω από το πρόβλημα που ισχυριζόμαστε ότι έχουμε, κρύβεται κάτι άλλο. Η ψυχή μας ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για μας την κάθε δεδομένη στιγμή και προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μας στο πραγματικό πρόβλημα.
Πίσω από κάθε άσχημο γεγονός ουσιαστικά βρίσκεται μεταμφιεσμένη μια ευλογία. Είναι ο μόνος τρόπος που έχει το Σύμπαν για να μας στρέψει την προσοχή σε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Είναι ο μόνος τρόπος για να μας κάνει να καταλάβουμε σε ποια θέματα έχουμε κάνει λάθος, για να μας δείξει που είμαστε απόλυτοι και άκαμπτοι και ποιες συμπεριφορές θα έπρεπε να αλλάξουμε για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Κανένας κακός εκεί έξω δεν θέλει να μας στερήσει αυτά που θέλει το Εγώ μας. Θα μας δοθούν όλα πλουσιοπάροχα, αφού όμως πρώτα μάθουμε κάτι για μας το οποίο έχουμε επιμελώς αποφύγει να ενσωματώσουμε στη συνείδησή μας.

Κι εμείς τι κάνουμε; Επιμένουμε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που μας απασχολεί και μάλιστα επιμένουμε να λυθεί με συγκεκριμένο τρόπο: «αχ να μ' έπαιρναν σε αυτή την δουλειά», «γιατί δεν με παντρεύεται;». Αρνιόμαστε να δούμε τίποτα πέρα από αυτό. Αποφεύγουμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις, αποτυγχάνουμε να κάνουμε τη σύνδεση και να συσχετίσουμε τα όσα μας συμβαίνουν με τις πραγματικές μας ανάγκες και την ζωή μας: «τι σχέση έχει αυτό με μένα; Τι θέλει να μου δείξει;», ή «τι έχω να μάθω από αυτό;»

Με άλλα λόγια, αρνιόμαστε ν' ακούσουμε και να καταλάβουμε τα μηνύματα που θέλει να μας μεταδώσει η ψυχή μας. Είναι -κυριολεκτικά- σα να μην θέλουμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας. Ακούμε μόνο εκείνα που θα θέλαμε ν' ακούσουμε και απορρίπτουμε όλα τ' άλλα. Αποτυγχάνουμε να δούμε τη θετική πλευρά σε όσα μας συμβαίνουν. Σαν τα μικρά κακομαθημένα παιδιά που κλαίνε και γκρινιάζουν όταν δεν αποκτήσουν αυτό που θέλουν εδώ και τώρα, εμμένουμε πεισματικά στις απαιτήσεις μας κι αν δεν ικανοποιηθούν με τον τρόπο που θέλουμε, στενοχωριόμαστε, μιλάμε για κακή τύχη, για το βαρύ κάρμα που έχουμε, για το ότι ο Θεός είναι άδικος και τόσα άλλα.
Είναι σαν να κτίζουμε τριγύρω μας μια ασπίδα, ένα κουκούλι και δεν αφήνουμε να περάσει τίποτα άλλο μέσα.

c
λopy από τη θάλασσα του διαδυκτίου

5 σχόλια:

stagona είπε...

Όμως αν δεν ξεκινάς την πορεία απο μέσα σου δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά.. κιαυτό δεν μας το διδάσκουν.. μας μαθαινουν όλα τα άλλα εκτος απ αυτο..
καλημέρα θαλασσίτσα

Καραβάκι είπε...

Mερικά πράγματα σταγόνα μου δεν διδάσκονται...ή τα έχεις ή δεν
τα έχεις....πάντως συμφωνώ ότι οι δρόμοι είναι μέσα μας.
ΥΓ. Το θαλασσίτσα πως το έβαλες...σπάνια με αποκαλούν έτσι όσο και αν μου αρέσει...
καλημέρα και σε σένα

stagona είπε...

Το θαλασσίτσα μου άρεσε κιεμενα γιαυτό το έβαλα..

Aristodhmos Koumarianos είπε...

Τις πιότερες φορες δυστυχώς "ακούμε" μόνο αυτα που θέλουμε ν ακούσουμε..
Την καλησπέρα μου, κι ευχαριστω για το ενδιαφέρον σου, μα ειχα πρόβλημα με τον Η/Υ γι αυτο και χάθηκα.
Καλό σου βράδυ
Αρης

Καραβάκι είπε...

Άρη μου δεν ακούμε και δεν βλέπουμε.
Ή ίσως ακούμε όπως έγραψες κι εσύ όσα θέλουμε να ακούσουμε.Όσα μας βολεύουν και δεν μας βγάζουν από την βόλεψη μας....
Το διάβασα και σε σένα για το πρόβλημα του υπολογιστή.Ελπίζω τώρα που επισκευάστηκε να τα λέμε.
Καλημέρα και να είσαι καλά