27/7/09

Άβυσσος η ψυχή της Σούλας...



Το μόνο στοιχείο που έχεις είναι μια εικόνα από ένα μικροσκοπικό αβατάρ. Η «Σούλα» μπορεί να είναι ξανθιά, μπορεί και να μην είναι. Μπορεί να έχει μακρυά ή κοντά μαλλιά. Μπορεί να φοράει καπέλο, αλλά μπορεί και να το έχει πετάξει για να φαίνονται τα μαλλιά της. Μπορεί να εμφανίζεται άλλοτε γατούλα, άλλοτε σκληρή και εννιότε αδίσταχτη. Η γυναίκα αράχνη, η «κομάντο από το Πουθενά». Μια γυναίκα χωρίς πρόσωπο. Ένα όνομα μόνο... Σούλα.

«Θα κάνω τα πάντα», είναι η φράση που θα μπορούσε, αλλά δεν εκστόμισε ποτέ η ηρωίδα μου. Η Σούλα από το Πουθενά. Ενα κορίτσι μέσα στο πλήθος που γνώρισε έναν τύπο, και κάπως, κάπου, δεν τα βρήκαν. Δεν είναι εύκολο να «τα βρεις» με άντρα τη σήμερον ημέρα. Σπανίζουν τα αρσενικά. Κι η Σούλα με την εξυπνάδα της και την ομορφιά της, αμέτι μουχαμέτι έβαλε να τον βρει και να τον κρατήσει.

Την κατανοώ απολύτως τη Σούλα...

Για να κρατήσεις έναν άντρα κοντά σου πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Να δεχτείς τις παραξενιές του, τα δύσκολα ωράριά του, τα ισόβιά του, αν χρειαστεί.

Τι κι αν είναι δύσκολος; Κανείς δεν είναι τέλειος. Το ζήτημα είναι να σταθείς δίπλα στον άνθρωπό σου. Να τον ακολουθείς όπου απαιτούν οι υποχρεώσεις του. Να τον περιμένεις στο σπίτι, να έχεις πάντα πρόχειρο ένα σπιτικό φαγητό, ένα ελικόπτερο, μια ανεμόσκαλα, αν του έρθει ξαφνικά να πάει μια βολτούλα. Απλά πράγματα. Τι ζητάει ένας άντρας;

Μια Σούλα να τον... απογειώσει!

Οι άντρες με τους οποίους έχω μιλήσει τις τελευταίες μέρες είναι λίγο μπερδεμένοι. Όλοι, κατά βάθος, θα ήθελαν να έχει η γυναίκα δίπλα τους κάτι από τη «Σούλα». Και όλοι τρέμουν μήπως ξυπνήσει ξαφνικά η «Σούλα» μέσα στη γυναίκα που έχουν δίπλα τους!

Αλλά και οι Σούλες είναι τόσο πολλές... πως να αντισταθούν οι καημένοι οι άντρες;

15 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Γι αυτό.. τί μένει;

να προσθέσω μόνο ένα "Τ"

:-)

καλησπέρα!

Ευρύνοος είπε...

Βέβαια υπ-άρχει και άλλη εξ-ήγηση ενός μή γνωστικού (?) εγκε-φάλου..

αν αφ-αιρέσω το -ο- και βάλω -κ-, άλλο πάλι μου φανερώνει!!!

:-)

Unknown είπε...

Γλυκια μου Γλυκερια οι αντρες μονο να ζητουν ξερουν, να απαιτουν, και το χειροτερο ειναι πολυ λιγοι εκεινοι που ξερουν να δινουν.Εχω πειρα 4 εχω στο σπιτι και ειμαι μονη μου και μονο να ζητουν ξερουν .Ασε να μην επεκταθω.Φιλακια

marilianni είπε...

Οταν αγαπας τον ανθρωπο σου,πονταρεις σε αυτον και ρισκαρεις για χαρη του....και η Σουλα βλεπει ακουει, αγγιζει,αισθανεται,γελαει,αγαπαει......Καλησπερα καλη μου Αζα.

korinoskilo είπε...

μα που το πετυχες κιολας το ονομα .... λολολολ


φιλια

Savvina είπε...

Καλησπέρα Aza.
Καινούργια στο blog σου και πέτυχα το κατάλληλο θέμα.
Λοιπόν εγώ θα το δώ από άλλη οπτική.
Υπάρχουν και κάποιες "Σούλες" που προσπαθούν να ταράξουν τα νερά των ήρεμων κοριτσιών με άλλα ονόματα.
Μπαίνουν στη διαδικασία να προσφέρουν απλόχερα και χωρίς ενδοιασμούς κάποια πράγματα στους άντρες χωρίς να υπολογίζουν εάν αυτοί έχουν σχέση ή όχι.
Και καλά να είναι ελεύθεροι και ωραίοι κάντε ότι θέλετε κορίτσια, και εγώ μαζί σας.
Στην περίπτωση όμως που πατάνε σε χωράφια που ανήκουν σε κάποια άλλη ήρεμη κοπέλα, τότε θα συμφωνήσω με τα σχόλια του Ευρύνοου.
Καλό σου βράδυ.

issallos είπε...

....Γεια σου Aza....!!!...Δεν ξερω να σου πω τι ακριβως ....περναει απο το μυαλο μου αυτη την στιγμη...δεν το εχω ξεπακεταρει ακομα...!!!
Δεν ξερω καν αν το πηρα μαζι ή το αφησα πισω...!!! Το μυαλο μου ντε....!!! Αλλα η ψυχη μου λεει.... πως η διακριση ειναι μεγαλο αγαθο για τον ανθρωπο....και δεν την εχουν ολοι...ανδρες ή γυναικες....αληθεια πως θα τους πουμε εκεινους τους αντρες που κανουν μια απο τα ιδια; Σουλους; Χααχαχαχαααααα!!!!
....και επειδη ........να μην ερθω και μ αδεια χερια πρωτη φορα στο καραβακι σου......παρε ενα δωρο ....χαρισμενο σε ολες τις Γυναικες που δεν τις καναμε αδιαφορα Σουλες....
http://www.youtube.com/watch?v=EhjJMh1_oz4

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Τελικά,τι υπερισχύει;
Ο νόμος της φύσης;
Ο νόμος των ανθρώπων;
Ο νόμος της ζούγκλας;
Ποιός άνοιξε την πόρτα στη Σούλα;
.....και τί είναι δικό μου;.....χωράφι μου;

ΥΓ.Κι'εγώ γιατί βραχυκύκλωσα τώρα;

Καραβάκι είπε...

Ευρύνοε πάντα ευρηματικός και χιουμορίστας!Ναι ταιριάζουν μια χαρά τα γράμματα σε όλες τις Σούλες.Καλό απόγευμα!Ξύπνησες ή ακόμη κοιμάσαι;;;

Καραβάκι είπε...

Ελευθερίτσα μου γλυκειά σε καταλαβαίνω!Είναι δύσκολο να συνυπάρχεις με πάνω από έναν άντρα.Μην κοιτάς που μερικές τα καταφέρνουν μια χαρά...Να περνάς όμορφα στο νησί και άσε για λίγο τους άντρες.Κοίτα και σένα.Δεν παθαίνουν τίποτα.Φιλάκια πολλά!

Καραβάκι είπε...

marilianni μου γλυκό αρκεί η Σούλα να κοιτάει μόνο έναν... το κάνει όμως;Φιλάκια πολλά πολλά!
Καλό απόγευμα!

Καραβάκι είπε...

Savvina μου η αλήθεια είναι ότι το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση.Οι Σούλες υπάρχουν εκεί έξω αδέσποτες.Σαν γάτες που τριγυρίζουν από κεραμίδι σε κεραμίδι ψάχνοντας αυτό που ζητάνε.Δεν έχουν όρια,ούτε ηθικούς φραγμούς.Παίρνουν αυτό που θέλουν αν ο άλλος είναι "ανοιχτός".Κάνω όμως μια σκέψη και αναρωτιέμαι...Μήπως είναι καιρός τα ήρεμα κορίτσια να γίνουν κι αυτά γάτες;Να προστατέψουν τα δικά τους κεραμίδια βρε ααδερφέ... Σε ευχαριστώ πολύ Σαββίνα που πέρασες από το καραβάκι και εύχομαι να τα λέμε.Φιλιά και μην ανησυχείς.Θα γυρίσει ο τροχός και οι φούσκες θα σκάσουν...

Καραβάκι είπε...

issallos καταρχάς καλώς ήρθες στο καραβάκι και σε ευχαριστώ για το όμορφο τραγούδι!Η αλήθεια είναι ότι οι διακρίσεις έχασαν το νόημα τους στις μέρες μας.Μπήκαν σε άλλη κατηγορία.Άλλαξαν επίπεδο.Οι Σούλες και οι Σούλοι είναι αμέτρητοι πια γύρω μας.Τι να πει κανείς για το μυαλό της αλληνής;Aς τους αφιερώσουμε το τραγούδι και ας ελπίσουμε να μπορέσουμε κάποτε να τους καταλάβουμε.Γιατί για να αλλάξουν...χλωμό το βλέπω.Καλό απόγευμα Ίσσαλε!

Καραβάκι είπε...

Ελίτσα μου οι Σούλες ανοίγουν την πόρτα χωρίς να πάρουν άδεια.Δεν καταλαβαίνουν από τρόπους.Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να πάρουν αυτό που θέλουν.Κι ας καταπατούν ξένα χωράφια.Μαγκιά τους!Εμείς πρέπει να αλλάξουμε.Όχι αυτές.Για σκέψου το λίγάκι... Γιατί αλλιώς θα βρεθείς χωρίς τίποτα.Μια Σούλα θα στα έχει αρπάξει όλα...Φιλάκια πολλά!Να προσέχεις...

Καραβάκι είπε...

Λενιώ εμ πως!Γάντι ήρθε στην εγγραφή!Όχι που δεν θα το έβρισκα!Φιλάκια καλό μου!Καλό απόγευμα!