20/7/09

Με το Μήτσο στον κήπο....


Αυτό το κόκκινο μπαλάκι τελευταία έχει γίνει το αγαπημένο παιχνίδι του Μήτσου. Νομίζω πως κάποια μέρα κύλησε από τα παιδάκια που μένουν δίπλα μας και πρόλαβε και το έκρυψε κάτω από το έλατο.


Το έβγαλε μόνο όταν είδε ότι κανείς δεν το αναζήτησε και άρχισε να το δαγκώνει με μανία. Με αυτό ξυπνά, με αυτό κοιμάται. Καμιά φορά κοιμάται κι όρθιος μπροστά του. Καλή ώρα... Έγινε το αγαπημένο του παιχνίδι.


Με τη δροσιά να βάψουμε την ψησταριά. Να την ασπρίσουμε και μετά να τη ζωγραφίσουμε. Πολύ την καθυστερήσαμε. Μια το ένα, μια το άλλο πρέπει να τελειώσει κι αυτό.


Ο Μήτσος το βιολί του... με το κόκκινο μπαλάκι στο στόμα. Αλήθεια τι καταλαβαίνει τώρα μ αυτό που κάνει; Ποιος ξέρει...


Χαίρεται όταν είμαστε στον κήπο. Και αν δεν κατέβω εγώ δεν κατεβαίνει κι εκείνος. Έγκλειστη εγώ, έγκλειστος κι ο Μήτσος.


Οι πιπεριές έγιναν κιόλας. Και μια κόκκινη ανάμμεσα για να δώσει χρώμα. Μοσχοβολούν. Και οι ντομάτες σχεδόν έτοιμες. Κοιτάω τις φραουλιές μου... αυτές ακόμη άγουρες.


Ορίστε και το βλέμμα που σκοτώνει. Αυτό παίρνει όταν θέλει κάτι ο Μήτσος. Το βλέμμα που με κάνει κομμάτια. Και άντε μετά να του αρνηθείς...


Κυλιέται στο γκαζόν μέχρι να γίνει λαχανής. Του αρέσει μάλλον το χρώμα. Δεν εξηγείται αλλιώς...


Και στη συνέχεια, όλο και κάτι μυρίζει και αλλάζει ρόλο. Γίνεται το μεγάλο λαγωνικό. Μην γελάτε... Προχτές που είχε χωθεί μέσα σε ένα παρτέρι και φαινόταν μόνο η ουρά που κουνιόταν σαν τρελή είχε βρει ένα μικρό πουλάκι. Δεν το πείραξε. Μας ειδοποίησε μόνο...


Τα νεκταρίνια μέλωσαν στα κλαδιά τους. Τα μήλα, τα αχλάδια κι αυτά ώριμα περιμένουν να κοπούν. Μου φαίνεται πως ίσως πρέπει να κάνουμε μια μηλόπιτα. Να δώσουμε και την συνταγή. Στην ελίτσα που την ζήτησε...


Ο ήλιος άρχισε να χάνεται. Ένα δροσερό αεράκι φυσάει και μας δίνει μια ανάσα. Από δω και πέρα είναι όμορφα στον κήπο. Από δω και πέρα που όσο θα βραδυάζει, τόσο πιο πολύ θα δροσίζει.


Είναι η ώρα του ποτίσματος. Η ώρα που η γη θα πρέπει και αυτή να ξεδιψάσει από την ολοημέρη κάψα. Μου αρέσει να είμαι στον κήπο. Μου αρέσει να φροντίζω τα λουλούδια. Να τα βλέπω να μεγαλώνουν.


Ο Μήτσος είναι κατά του τσιγάρου και δεν αγαπά τις φωτογραφίες. Και μετά σου λένε ότι δεν μοιάζουν στα αφεντικά τους. Τον δασκάλεψα καλά το Μήτσο. Κι έγινε αντίγραφο της κυράς του. Τουλάχιστον στις φωτογραφήσεις. Στο τσιγάρο θα συνεχίσει να με κοιτάει με ύφος σνομπ κάθε φορά που θα καπνίζω.


Βρε τι τον φωνάζω, τι λιχουδιά του λέω, τι καλό μου κοίτα λίγο εδώ... τίποτα! Με έχει συνδέσει κανονικά. Άντρας παιδί μου... άντρας...


Είναι τόσο πεισματάρης, που μπορεί να κάθεται επί ώρες κοκκαλωμένος και να κοιτάζει το απόλυτο κενό. Να μην σπαράζει ακόμη κι αν του τάζεις χίλια δυο. Μόνο μπάνιο μην ακούσει. Μετά γίνεται καπνός...


Είναι ικανός να κάθεται ώρες ατέλειωτες εκεί μπροστά στην πόρτα. Να χαζεύει ότι κινείται έξω από τον κήπο. Και κάθε φορά να γαυγίζει. Αυτό από την Κουκουβίτσα το πήρε. Τι να κάνει άραγε εκείνο το τρελοκομείο;


Τα τριαντάφυλλα από την πολύ ζέστη άλλαξαν χρώμα. Σαν τις καραμέλες που λιώνουν και αποχρωματίζονται...


Ο Μήτσος κουράστηκε με τα παιχνίδια και τεντώνεται. Ώρα μάλλον για έναν υπνάκο. Κι αυτό του αρέσει. Ειδικά μπροστά στα πόδια μου, έτσι ώστε να μην μπορώ να κουνηθώ. Κι αν τολμήσω... γρυλλίζει θυμωμένα.


Τελικά ο κτηνίατρος στη θεσσαλονίκη είχε δίκαιο. Από τότε που ήρθε επαρχία, έγινε μάγκας ο Μήτσος. Μύγα στο σπαθί του δε σηκώνει. Και καλά κάνει...


Ώρα να ετοιμαστώ. Έχει έξοδο απόψε. Μετά από πολύ καιρό...


20 σχόλια:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

και μόνο που είδα τις φωτογραφίες ξεκουράστηκα.
Α ρε Μήτσο κουκλος είσαι!
Όπως τα λές Αζα.. άντρας... σου κάνει τσαχπινιές.Οπως αυτοί που κάνουν τα πάντα και τα ποιό άσχετα για να τους προσέξουμε ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά να μας μιλήσουν στα ίσια.
Δεν πειράζει!! Ετσι είναι το παιχνίδι! Αυτές οι πιπεριές σου μου σπάσαν τη μύτη! Βασιλικό δεν είδα! καλά να περάσεις ...φιλιά και να προσέχεις τη Γλυκερία.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ηρθε κι' βασιλικός....Μα είπα κι' εγώ.....

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπραβο να εχεις συχνα εξόδους!!! ακου εγκλειστη!!!

Marilianni είπε...

Ομορφη παρεα εχεις αζα τον Μητσο σου και το κηπο σου να ειναι παντα καλα ο Μητσος σου και ο κηπος σου να ανθιζει και να σου προσφερει παντα αρωματα και γευσεις.....και εσυ... για να τους φροντιζεις.....Καλο ξημερωμα καλη μου Αζα.

KaLLinaki είπε...

Πόσο πολύ γουστάρω το κήπο σου βρε Γλυκάκι! Φτου, φτου μη τον ματιάσω! και ο Μήτσος με την κόκκινη εμμονή θεός!
σημαντικό μην το ξεχάσω. Να βάλεις τις πιπεριές να ψηθούν, να ιδρώσουν μετά να τις ξεφλουδίσεις , να τις κάνεις σαλάτα με ντομάτα και φέτα , και να με φωνάξεις να τις τσακίσουμε. έχω θέμα με το συγκεκριμένο έδεσμα. οκ; Μην ξεχάσεις κακομοίρα μου..
Φιλούρες

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Κορίτσιααα! και λίγο βασιλικό στη σαλάτα!
Καλημέρα!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρααα...Ήτανε καλή η έξοδος; Στο μηνυμά μου όμως απάντηση δεν πήρα. Αυτά κάνουν τα νυχτοπερπατήματα!

Καραβάκι είπε...

Ελίτσα μου χαίρομαι που σου άρεσε η εγγραφή.Όσο για τους τσαχπίνηδες... άντε μην τα πάρω και χορέψουν όλοι μαζί κανέναν αντικό χορό!Νάτος και ο βασιλικός...!Ο δυόσμος λείπει!

Καραβάκι είπε...

Θαλασσοκράτορ θα έχω.Μην ανυσηχείς.Τα αερικά δεν φυλακίζονται σε κανένα κλουβί...

Καραβάκι είπε...

Marilianni μου να είσαι καλά!Με τον καλό τον λόγο πάντα!Χαίρομαι πάντα όταν σε βλέπω στο καραβάκι...φιλιά!

Καραβάκι είπε...

Αγαπημένο πορτοκαλάκι ο κήπος είναι τρία τσιγάρα μακρυά σου.Άντε τέσσερα,μήπως και είσαι θεριακλού κι εσύ σαν εμένα.Λοιπόν πάρε την απόφαση να έρθεις και θα σου ετοιμάσω εγώ ότι σαλάτα θέλεις.Για τους καλούς φίλους τα καλύτερα!Άντε περιμένω... φιλούρες και από μένα πολλές πολλές!

Καραβάκι είπε...

Ελίτσα μου θα βάλουμε και βασιλικό στη σαλάτα!Κι ο θεός βοηθός... :)

Καραβάκι είπε...

Aγγελικούλα ζάχαρη,Αγγελικούλα μέλι... πρώτον προσέχω πολύ που περπατάω και ειδικά στα σκοτάδια.Να μην μου ανησυχείς!Και δεύτερον... χμ... ποιο ερώτημα καλό μου;Aν εννοείς για τον κυρ δάσκαλο δεν έχει κάνει τίποτα.Πρέπει να μπορείς να γράφεις κανονικά.Η έξοδος ήταν υπέροχη και μοναδική.Θα τη δεις και θα μου πεις τη γνώμη σου.Φιλάκια πολλά και στείλε σινιάλο... το μήμυμα καλά το έπιασα ή όχι...;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Γλυκερία μου είμαι σίγουρη πως ξέρεις πού πατάς.Περιμένω φωτό, γιατί είμαι ζηλιάρα σαν τον Μήτσο. Όσο για το μήνυμα... εσύ καλά το κατάλαβες και το μετάδοσες. Αλλά εγώ τον δάσκαλο δεν τον πιάνω.Πού θα πάει όμως...Φιλιά.

korinoskilo είπε...

μη λες τον παρα λιγο γαμπρο μου μητσο γιατι αντε γιατι :ΡΡΡρρρ

κουκλοςςςςςςςς ο ατιμος!!!!
ΚΟΥΚΛΟΣΣΣΣ!!!

Unknown είπε...

Α ρε μητσο τυχερε στο παραδεισο ζεις.Φιλια

Καραβάκι είπε...

Αγγελικούλα μου ναι ναι μην ανυσηχείς θα δεις και φωτογραφίες.Το βραδάκι.Γιατί όμως με τον κυρ δάσκαλο έχεις πρόβλημα;θα το δούμε πάλι...άντε να τα λύσουμε τα προβλήματα όλα!

Καραβάκι είπε...

Ελευθερίτσα μου του αξίζει νομίζω.Είναι πολύ γλυκό ζώο.Αν δεν κατουρούσε κιόλας από αντίδραση... θα ήταν το καλύτερο!Τι νέα από το νησί;;;Πως περνάς;;;Φιλιά πολλά!

Καραβάκι είπε...

Λενιώ μου χουυυυυυυυυυυυ!Που δεν μας καθόσασταν κιόλας.Βρε το κορινόσκυλο κάθε φορά που έρχεσται σπίτι αφού φάει την κροκέτα μας δεν κάθεται στα πόδια σου και δεν το κουνάει ρούπι;;;;;;;;Πως να τον λέω;Σίμπα;Πφ... Μήτσεεεεεεεεεεε έλα εδώ αγόρι μου!!!!!! φιλιά μπουμπούκα μου!Και σε σένα και στην παραλίγο νύφη μας!

Aristodimos είπε...

Τρέλλα ειναι ο αγαπημένος μου Μήτσος.... Υπεροχες οι φωτο σου.... μου εφτιαξες την διάθεση Γλύκα μου.

Οσο για τον κήπο... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ! ! !

Την αγάπη μου και πολλά πολλα φιλάκια

Αρης