4/9/09

Ελλάς Ελλήνων.... Νο1



Είχα πάντα μεγάλη δυσκολία στο να κατανοήσω τον όρο «πολιτική ευθύνη». Οχι ότι είμαι και τρελά μορφωμένη και ατσίδας σε κάτι τέτοια, αλλά υποθέτω ότι ένα πράγμα που είναι πολιτικό αφορά στους πολίτες, άρα και σε μένα.
Ως έννοια η «ευθύνη» δεν μου είναι ακατανόητη. Φταις για κάτι; Υφίστασαι τις συνέπειες. Στοιχειώδες.

Το πρόβλημά μου είναι όταν στη λέξη «ευθύνη» κολλάς από δίπλα και το «πολιτική». Τότε, όλα αλλάζουν. Ξαφνικά η κατάσταση γίνεται ρευστή. Γλιστερή σαν χέλι. Και μάλιστα χέλι ηλεκτροφόρο, αφού άμα την πιάσεις κάνει «τζίζζ», και δεν την ακουμπάει κανένας.

Ενα άλλο με την «πολιτική ευθύνη», που σίγουρα εγώ είμαι εντελώς χαζή και δεν το καταλαβαίνω, είναι ότι αποτελεί το «μουντζούρη» των πολιτικών. Ετσι και κολλήσουν, μπορεί να το συζητάνε επί χρόνια. Εμείς όλοι οι υπόλοιποι να έχουμε τρελαθεί, αποβιώσει, ή μεταναστεύσει, κι αυτοί εκεί...
«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

«Οχι, δεν υπάρχουν».
«Βεβαίως και υπάρχουν και να τις αναλάβετε».
«Πώς θα τις αναλάβουμε; Αφού δεν υπάρχουν. Κι αν υπήρχαν, δεν θα τις είχαμε εμείς».
«Και ποιος υπαινίσσεσθε ότι θα τις είχε;».
«Εσείς, και να τις αναλάβετε».
«Εμείς αναλαμβάνουμε όλες μας τις ευθύνες, εκτός από αυτές τις συγκεκριμένες, που δεν τις αναλαμβάνουμε διότι δεν υπάρχουν».

Κάπου εδώ χάνω την μπάλα. Στο τέλος, ξεχνάω ποιο ήταν το πραγματικό γεγονός που πυροδότησε (στην κυριολεξία) τη συζήτηση. Η οποία, ό,τι και να γίνει, από έκρηξη θερμοσίφωνα μέχρι προσγείωση ιπτάμενου δίσκου στο ελληνικό έδαφος, καταλήγει πάντα στον ίδιο σουρεαλιστικό διάλογο. Αυτόν περί «πολιτικής ευθύνης».

Θα μου πείτε, γιατί μας ζαλίζεις; Εμείς φταίμε που οι άνθρωποι συζητούν σοβαρά κι εσύ δεν καταλαβαίνεις;
Έστω, να το παραδεχτώ. Είμαι ντουβάρι, εντελώς ζντουπ, ανεπίδεκτη, μια βλαξ με περικεφαλαία.Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη γι αυτό;


10 σχόλια:

Lilith είπε...

Σίγουρα όχι αυτός που φταίει πάντως! :)))

Καλό σου μεσημέρι Aza μου και μην ξεχνάς ότι η λέξη "Πολιτική" και η λέξη "Ευθύνη" είναι αντιφατικοί όροι. ;)

Φιλιά!

Aristodimos είπε...

Μηπως τελικα την ευθύνη μας την φορτώσουν εμας ... εστω και χωρίς το πρόθεμα "πολιτική" ;;;

Γιατι στο τελος θα μας πουν και μ@λ@κες...

Αμεεεεε...

Καλό Σ/Κ καλή μου Γλύκα

Φιλάκια

Αρης

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

..."τιμωρός καιρός,5 αιώνες δύσης εθνικής θα ζήσεις απο δω κι εμπρός..." προφητικοί οι στίχοι του Νιονιου!
να είσαι καλά,καλό βράδυ!

marilianni είπε...

Ειναι αορατο για οσους το βλεπουν και ορατο για οσους δεν το βλεπουν...καλο σου απογευμα Αζα μου.

Global Greek είπε...

αχαχαχα, ακριβώς οπως τα λες Αζα!!!Καλημέρα-)

Καραβάκι είπε...

Lllith μου ποτέ δεν θα εξοικοιωθώ με την πολιτική.Αντιφατικοί όροι και παιχνίδια στα παρασκήνια.Δεν τα αντέχω αυτά... Φιλιά πολλά και καλό απόγευμα!

Καραβάκι είπε...

Άρη μου αν δεν είναι δική μας η ευθύνη τότε ποιανού είναι;Eκείνη η ώρα στην κάλπη φαντάζει σαν ερωτική σκηνή.Φαίνεται μας πηδάνε τόσο καλά που τα ξεχνάμε όλα.Τι να πω ποια;Φιλιά πολλά και την αγάπη μου!Και εύχομαι κάποτε να αλλάξουμε εραστές.Νισάφι πια...

Καραβάκι είπε...

Δημήτρη,τα χειρότερα έρχονται.Τώρα πια δεν υπάρχει επιστροφή.Αδιέξοδο...Και ο σώσων εαυτόν σωθείτω!Καλό σου απόγευμα!Να είσαι καλά!

Καραβάκι είπε...

Global μου και που τα λέω... μόνη τα ακούω που λέει ο λόγος.Τριτοκοσμικοί παιδάκι μου.Δίχως ελπίδες αλλαγής!Φιλιά και καλό απόγευμα!

Καραβάκι είπε...

marilianni μου ορατό είναι αλλά τίποτα δεν κάνουμε.Και οι μεν και οι δε!Και πάντα μετράει το αποτέλεσμα...Φιλιά και καλό απόγευμα!