31/7/08

Αν έχεις... φίλους

Νόμιζε πλουτείν, αν φίλους πολλούς έχεις.

ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ


Η φιλική σχέση είναι αμφίδρομη. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις.

Μη το ζυγιάζεις. Αφησέ το όπως πάει. Άλλωστε το ζύγιασμα - εκτός από τη μικρότητα - είναι και υποκειμενικό. Αυτοί που ζυγίζουν το βρίσκουν πάντοτε να γέρνει προς τη μεριά τους, αλλιώς δεν θα το ζύγιζαν. Και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δηλητηριάζουν τις σχέσεις τους.

Κάποιος είπε, "η φιλία είναι σαν ένας λογαριασμός τραπέζης. Δε μπορείς να τραβάς συνέχεια χρήματα, χωρίς να κάνεις καταθέσεις". Μην παρασυρθείς ποτέ, στην παγίδα της διαβάθμισης των φίλων - αληθινός, παλιός, γνωστός, κολλητός - γιατί υπάρχουν φίλοι που τους βλέπεις τακτικά και νιώθεις πιο ξέμακρα από άλλους που τους βλέπεις αραιά, καθώς και το ανάποδο.

Οι φίλοι χωρίζονται μόνο σύμφωνα με τα χαρίσματα και τις αδυναμίες τους. Τίποτα άλλο.

Υπάρχουν φίλοι που θα σε καταπλήξουν μια στιγμή. Θετικά ή αρνητικά. Μη σε νοιάζει. Στη ζωή σου το ισοζύγιο θα είναι το ίδιο. Όσα τα θετικά τόσα περίπου και τα αρνητικά.

Ακολούθησε το ένστικτο σου. Χωρίς περιττές επιφυλάξεις. Ας την "πάθεις" και καμιά φορά.Δεν πειράζει. Περισσότερα παίρνεις όταν είσαι άνετος και που και που την πατας, παρά όταν είσαι "κουμπωμένος" και τη "γλυτώνεις", στερούμενος τους φίλους. Όλοι αυτοί οι κουμπωμένοι χαίρονται μόνο μια φορά. Όταν την πατάς εσύ και βάζοντας το δάχτυλο στο μηνίγγι τους σου λένε ... "Σoυ τα έλεγα εγώ. Αυτά έχουν οι φίλοι".

Ενώ εσύ χαίρεσαι όλες τις υπόλοιπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: