8/2/09

Το νέο παγοδρόμιο της πόλης μας


Τις δικές σας ασκήσεις επί ... πάγου θα μπορείτε πλέον να κάνετε στην Κοζάνη, αφού στην πόλη λειτουργεί από χθες παγοδρόμιο! Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία «White Fantasy» προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους δημότες ή επισκέπτες της Κοζάνης την μοναδική εμπειρία ενός παγοδρομίου, με βόλτες και ... γλίστρες στον πάγο!Το μοναδικό παγοδρόμιο στη Δυτική Μακεδονία λειτουργεί στην παιδική χαρά Ζωγραφίδου στο κέντρο της Κοζάνης. Οι εγκαταστάσεις είναι πλέον έτοιμες και ο πάγος έχει στρωθεί και περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να γελάσουν με την καρδιά τους!. Όπως ανάφερε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο υπεύθυνος της εταιρίας που έχει την ευθύνη και τη λειτουργία του παγοδρομίου κ. Κωνσταντίνος Ζηγουράκης:
«Ο Δήμος συνδυάζοντας το καρναβάλι της Κοζάνης με την χειμερινή διασκέδαση που λέγεται παγοδρόμιο κάλεσε την εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των παγοδρομίων (και τον φετινό χειμώνα έχει στήσει 5 παγοδρόμια) να στήσουμε το παγοδρόμιο στην Κοζάνη. Εμείς ανταποκριθήκαμε, και προσφέρουμε έτσι στον κόσμο ένα ξεχωριστό θέαμα, συνδυάζοντας το καρναβάλι με την όρεξη των παιδιών, κυρίως, αλλά και των μεγαλυτέρων να μάθουν πατινάζ».
Από αυτό το σαββατοκύριακο μπορεί ο κόσμος να επισκέπτεται το παγοδρόμιο, το οποίο θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 2 από το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ, εκτός τις ημέρες ή ώρες που επικρατούν καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του, όπως ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και η βροχή.
Οι τιμές που θα ισχύουν είναι 6 ευρώ την ώρα το φοιτητικό, μαθητικό και στρατιωτικό και 8 ευρώ την ώρα για τους ενήλικες, με μικρή επιβάρυνση από τη μια ώρα και έπειτα. Υπάρχει επίσης και το οικονομικό πακέτο των 15 ευρώ για τρεις ώρες, με το οποίο ο ενδιαφερόμενος κάνει τρεις ώρες πατινάζ όχι απαραίτητα σε συνεχόμενες ώρες. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται η ενοικίαση των παγοπέδιλων, καθώς και κάποιες πρώτες συμβουλές για ισορροπία πάνω στον πάγο. «Είναι τόσο δύσκολο όσο σαν να κάνεις ποδήλατο. Σίγουρα θα πέσεις, αλλά θα μάθεις» επισημαίνει τέλος ο ίδιος.
Το παγοδρόμιο είναι έκτασης περί των 350 τ.μ. και χωρητικότητας 120 ατόμων. Λειτουργεί έπειτα από σύμβαση που έχει υπογράψει με τον Δήμο Κοζάνης μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, ενώ η συμφωνία Δήμου και εταιρείας προβλέπει και αρκετά free pass για τους μαθητές σχολείων της πόλης (όπου μπορούν να κάνουν πατινάζ τις καθημερινές).
Μιλώντας για το παγοδρόμιο ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Θεόδωρος Βασδάρης επεσήμανε ότι «είναι μια προσφορά του Δήμου στη νεολαία της πόλης, και όχι μόνο. Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής, το οποίο αν πετύχει θα εφαρμοστεί και του χρόνου και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». Είπε επίσης ότι γίνεται με αφορμή τις Απόκριες τονίζοντας ωστόσο πως «τα παγοδρόμια έχουν ενταχθεί μέσα σε ένα πλαίσιο χειμερινού αθλητισμού και ήταν πρόταση της νεολαίας της πόλης».

Τέλος, εκτιμά ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν και θα δώσουν το παρών στο παγοδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: