29/4/08

Τα άνθη της ρεβυθιάς στο κηποβασίλειο μου



Ποιον να πείσεις πως είναι Τρίτη μετά το Πάσχα, πως γιορτάζει σήμερα ο Ιάσων, ενώ το χρηματιστήριο διολισθαίνει και υπάρχει κλίμα δυσθυμίας; Τόσα ασύμβατα πράγματα πόσους να ενδιαφέρουν;

Κανείς, όμως δεν αρνείται πως είναι άνοιξη του έρωτα και της γιορτής, πανηγύρι των εντόμων, ανάσταση των λουλουδιών και ανθοφορία της ρεβυθούπολης στο κηποβασίλειο μου.

Εικόνες και φυσιολατρικά βιώματα απ΄την ευλογημένη φύση που οι περισσότεροι στερούμαστε. Η καλημέρες μας στάζουν ένα δάκρυ απ΄τη θάλασσα και δροσοσταλίδες απ΄ τις πρασινάδες. Αυτή η μάνα γη, μαζί κι η πλανεύτρα θάλασσα κρατάνε τα μυστικά της καλής ζωής και της φρεσκάδας των δυνάμεων.

Μια ανταπόκριση απ΄ τις εποχιακές ασχολίες του περιβολιού μας. Ξεναγηθείτε και η αύρα του κατάγιαλου θα διαπεράσει τα πνευμόνια σας.




Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Τα σπουργίτια περιμένουν να απομακρυνθώ για να πέσουν στα σκουλήκια του φρεσκοσκαμμένου χώματος! Το ίδιο και οι κουρούνες και πολλές φορές κράζουν για να τελειώσω σύντομα! Μέλισσες και πεταλούδες είναι η μόνιμη συντροφιά μου! Ακούραστες πετούν από άνθος σε άθνος με το πρώτο φως και μέχρι τη δύση. Ξεκουράζοντι τα μεσημέρια ,μόνο αν είναι ζεστά,διαφορετικά επί το έργον.


ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ....

Ακόμα και σήμερα, γεμάτο πρόγραμμα για να προλάβουμε τις καλοκαιρινές καλλιέργειες. Αφού τελείωσε η συγκομιδή ,φύτεμα, αυλάκωμα και πότισμα, γιατί μας έπιασε πρώιμο καλοκαιράκι! Μετά ένα φρεσκάρισμα στην αγκαλιά της αγάπης μου!


ΤΟ ΚΗΠΟΒΑΣΙΛΕΙΟ

Όσο για το κηποβασίλειο από πού να ξεκινήσω; Ο αρακάς, τα κουκιά, τα μπιζέλια, τα σαλατικά συνεχίζουν να αποδίδουν !Τα ρεθύθια είναι στολισμένη νυφούλα! Είδα τα πρώτα δεσίματα ντομάτας, άνθη αγγουριάς και κολοκυθιάς! Τα αρώματα από τα ξινόδεντρα είναι μεθυστικά.Τό μέγεθος και ο αριθμός των ανθέων προμηνύουν καλή χρονιά! Τα βερίκοκα ξεχνούδιασαν και τέλη Μαίου θα γευτώ το γλυκό τους καρπό! Γενικά η παραμονή εντός του φέρνει μεταδίδει την αναστάτωση των χυμών που οδεύουν το δρόμο της ζωής και της δημιουργίας!

Θα αποζημιωθείτε περίτρανα αν μεταφερθείτε νοερά στο βασίλειο του κήπου μου, των εντόμων σιγοψιθυρίζοντας το τραγούδι:

Να γίνω έντομο να χάνομαι στο άρωμα των λουλουδιών.

Να χάνω την ανθρώπινη υπόστασή μπροστά στο θαύμα.

Να ξεχνώ τι είμαι μπροστά σ΄ένα λουλούδι .

Να θυμάμαι πόσο αξίζω μπροστά σ΄ ένα καρπό.

Να περπατώ προσεκτικά στη γη, να μην πληγώσω το χαμομηλάκι.....



Ξέρω πως αυτοί που πρωτομαστόρεψαν τα όργανα και έφτιαξαν μουσική, τους ήχους των νερών, των πουλιών και το τραγούδι των λουλουδιών ξαναζωντάνευαν. Και ξέρω πως αυτοί που πρώτοι ονειρεύτηκαν τις νεράϊδες και τους αγγέλους, ονειρεύονταν φτερά γιά τις δικές τους πλάτες, γιά ν' απολαμβάνουν την ομορφιά χωρίς να την πονάνε...


Χρόνια πολλά Ιάσων! Όλη η άνοιξη γονατίζει στη γιορτή σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια: