12/5/08

Το Ωραιότερο Πράγμα στον Κόσμο


Με το βιβλίο στο χέρι και το θόρυβο του τρένου σπανίως ασχολούμαι με τους συνεπιβάτες μου, εκτός αν είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικοί. Σε κάποιο από τα πολλά ταξίδια μου με αυτό, ακούω μιά κυρία να διατείνεται μεγαλόφωνα και με στόμφο στη διπλανή της: Ό,τι και να πούμε δεν υπάρχει Ωραιότερο Πράγμα στον Κόσμο από τον Ακαριαίο Θάνατο!!!".


Από την ώρα εκείνη έκανα συνέχεια λίστες στο μυαλό μου με πράγματα που, αν δεν είναι το Ωραιότερο Πράγμα του Κόσμου, πάντως είναι καλύτερα από τον Ακαριαίο Θάνατο. Δεν κρατώ προτεραιότητα, τα γράφω όπως τα θυμάμαι.


1. Ένα φιλί στο στόμα από το στόμα που αγαπάς. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
2. Έρωτας. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
3. Να διαβάζεις ένα συναρπαστικό βιβλίο και να τρέχεις αγωνιωδώς στις σελίδες του. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
4. Να σε κλείσουν όλη νύχτα μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο και να σε βγάλουν το πρωί (όνειρο που βλέπω με συχνότητα μιά φορά την εβδομάδα τουλάχιστον). Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
5. Να είναι καλοκαίρι, ζέστη πολλή, και να κολυμπάς στα βαθιά μόνος σου. Να γυρίζεις ανάσκελα με τα χέρια ανοιχτά και τα μάτια κλειστά και ο ήλιος να διαπερνάει τα βλέφαρά σου, να σε αποχαυνώνει η ζέστη και να σε δροσίζει το νερό...να σε παρασύρει. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
6. Να σου χαϊδεύουν τα μαλλιά! Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
7. Να φυτεύεις λουλούδια και να ανθίζουν. Να τους μιλάς, να τους χαμογελάς. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
8. Να τρώς μιά μπουκίτσα από χέρι παιδικό και αμέσως αγκαλιά πασαλειμμένη. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
9. Να σκάβεις και να βρίσκεις. Και με χέρι προσεκτικό να αγγίζεις όχι το αντικείμενο αλλά το χέρι αυτού που το άφησε εκεί τελευταία φορά. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
10. Να γελάς, να γελάς πολύ! Να πιάνεις την κοιλιά σου και να φωνάζεις "μη, μη, σταμάτα, δεν αντέχω άλλο! Έλεος!". Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
11. Να σου λέει ένα ντροπαλό αγόρι από το Αφγανιστάν ότι αυτός ξέρει, είσαι πολύ καλή κοπέλα. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
12. Να σου λέει η αδερφή σου, "αδελφούλα" μου! Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
13. Να τρέχεις με αυτοκίνητο και να ακούς γιά χιλιοστή φορά το αγαπημένο σου τραγούδι. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
14. Να βλέπεις από κοντά έναν πίνακα ζωγραφικής αγαπημένο, γνωστό από βιβλία και από το Ίντερνετ. Και να είναι από κοντά 10.000 φορές πιό δυνατός, πιό όμορφος, πιό συγκινητικός. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.

Σταματάω εδώ. Η λίστα ευτυχώς δεν τελειώνει.

Δεν θέλω το Ωραιότερο Πράγμα στον Κόσμο να είναι ο Ακαριαίος Θάνατος...

14 σχόλια:

apollon69 είπε...

ΙΣΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ......

_LINAa είπε...

Το ωραιότερο πράγμα στο κόσμο......... 15. Να νοιώθεις ότι σε πνίγει η μοναξιά και κείνη τη στιγμή να σου λέει ένας φίλος "γειά, τι κάνεις, εγώ είμαι εδώ!!" καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο!!! Καλησπέρα Αζάκι μου!!!!!!!!

sta_gona είπε...

έτσι μπράβο θαλασσίτσα μου.. μα έλεος πια μερικοί άνθρωποι πως σκέφτονται.. και περιμένω να μου πεις τον ιερό σκοπό καλημέρα σου.. φαντάζομαι τώρα θα ξύπνησες

Καραβάκι είπε...

Γιώργο μου,γλυκέ μου Γιώργο!

Καραβάκι είπε...

Γειά σου Λινάκι!Τι κάνεις;

Καραβάκι είπε...

Σταγονίτσα μου,γιατί σε έπιασε κάτι τις με την ώρα που ξύπνησα; Δεν είμαι υπναρού...ταλαιπωρημένο είμαι.Tον ιερό σκοπό,όταν τον συντάξω ορθώς στο μυαλό μου θα σου τον πω αμέσως.Γιατί για την ώρα είναι αισθήματα που πρέπει να ωριμάσουν για να γίνουν λέξεις. Μάκια σου!
ΥΓ Σταγονούλα μου είσαι ολίγον πειραχτήριον ε? Αλλά μου αρέσει όταν είσαι έτσι

Νίκος59 είπε...

A, μα είναι υπέροχο να ακούς τόσο σπουδαία λόγια από το στόμα μιας γυναίκας. Να κλείνεις τα μάτια και να ταξιδεύεις με το θόρυβο του τρένου που μπορεί να μιάζει και με μουσική!

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

&..επίκαιρο σχόλιο&: «&..και πάλιν ερχόμενος&..»&..
&..και&..τον περιμένουν οι πλανεμένοι&..σε δεύτερη παρουσία του&., λες κι έγινε η πρώτη&., όμως, μάταια&, που&..για τότε&..μιλούν όλοι τους&, νααααα&..και&..παραδείγματος χάριν&.: * Ιησούς : «Σας βεβαιώ, ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, έως ότου ιδούν τον Υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του» : [Ματθαίος, κεφ. 16, εδ. 28.]&., * Ιησούς : «Αλήθεια σας λέγω, ότι δεν θα περάσει η γενεά αυτή, πριν γίνουν όλα αυτά /τα της&..συντέλειας, Κρίσης, βασιλείας του Ιησού,&../ » : [Ματθαίος : 24 : 34.]&., * Ιησούς : /προς μαθητές του/ : «Σας βεβαιώ, ότι δεν θα προκάμετε να τελειώσετε τας πόλεις του Ισραήλ έως ότου έλθη ο Υιός του ανθρώπου» : [Ματθαίος : 10 : 23.]&., * Ιάκωβος : «&..δυναμώστε τις καρδιές σας /ω αδελφοί/, διότι η έλευσις του Κυρίου πλησιάζει» : [Ιακώβου : 5 : 8.]&., * Ιωάννης : «Και τώρα, παιδιά, μένετε εν αυτώ, ώστε, όταν φανερωθή /ο Ιησούς/, να έχωμεν θάρρος και όχι να στρέψωμεν το πρόσωπόν μας από ντροπή, κατά την έλευσίν του» : [Ιωάννου Α΄, κεφ. 2, εδ. 28.]&., * Ιωάννης : «.....διότι ο καιρός /της 2ας παρουσίας του Ιησού/ πλησιάζει» : [Αποκάλυψη Ιωάννη, κεφ. 1, εδ. 3.]&., * Ιωάννης : «Μη σφραγίσης τα λόγια της προφητείας του βιβλίου αυτού, διότι ο καιρός πλησιάζει» : [Αποκάλυψη Ιωάννη, κεφ. 22, εδ. 10.]&., * Παύλος : « Όλα δε αυτά που συνέβαιναν εις εκείνους, ήσαν συμβολικά και εγράφησαν διά να νουθετήσουν εμάς, εις τους οποίους έφθασε το τέλος των αιώνων» : [Παύλου : Προς Κορινθίους Α΄ : 10 : 11.]&., * Παύλος : «&..καθ όσον βλέπετε να πλησιάζη η Ημέρα&..» : [Παύλου : Προς Εβραίους : 10 : 25.]&., * Παύλος : «Διότι γρήγορα, πολύ γρήγορα θα έλθη ο ερχόμενος και δεν θα βραδύνη» : [Παύλου, Προς Εβραίους, κεφ. 10, εδ. 37.]&., * Παύλος : «Έχω πεποίθησιν διά τοτο : ότι εκείνος που πρωτοάρχισε σ εσάς καλόν έργον θα το αποτελειώση μέχρι της Ημέρας του Ιησού Χριστού» : [Παύλου, Προς Φιλιππησίους, κεφ. 1, εδ. 6.]&., * Πέτρος : «.....Όλα πλησιάζουν προς το τέλος των : [Πέτρου Α΄, κεφ. 4, εδ. 7.]&., * Πέτρος : «.....οι οποίοι διά της πίστεώς σας φρουρείσθε με την δύναμιν του Θεού διά την σωτηρίαν, η οποία είναι έτοιμη να φανερωθή κατά τον έσχατον καιρόν»: [Πέτρου Α΄, κεφ. 1, εδ. 5.]&.!
Και&..οι δικαιολογίες τους για τη&..δευτέρα&..απουσία του&..άκρως εμπαιχτικές.&, δήθεν, γιατί&., πριν&..και τότε&., «θα έπρεπε να φανερωθεί ο αντίχριστος»&., που, κι αυτός, απουσίασε&.: * Παύλος : «&..διότι δεν θα έλθη η ημέρα εκείνη /η της δευτέρας παρουσίας του Ιησού/ εάν δεν έλθη πρώτα η αποστασία και φανερωθή ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, /ο αντίχριστος/&..»&..και «Και τώρα ξέρετε εκείνο που τον εμποδίζει ----&..ήτοι, ο αντίχριστος&..---- να φανερωθή /ο Ιησούς/ πριν από τον καιρόν του» : [Παύλου : Προς Θεσσαλονικείς Β΄ : κεφ. 2, εδ. 3&..και 6.]&., * Ιησούς : /προς τους 12 μαθητές του/ : «Δεν θα μιλήσω πλέον πολύ μαζί σας, διότι έρχεται ο άρχων του κόσμου, και δεν έχει επάνω μου καμμίαν δύναμιν,&..» : [Ιωάννης : 14 : 30.]&., * «Αυτό είναι το πνεύμα του αντιχρίστου, διά το οποίον έχετε ακούσει ότι έρχεται, και τώρα είναι ήδη εις τον κόσμον» : [Ιωάννου Α΄ : 4 : 3]&.!
Σαφώς&, κι αυτά&, ήσαν&., ατυχή&., σχέδιά τους&., που, μάλλον, η Ειμαρμένη θα το αποφάσιζε κι αυτό&, εξού και&..κανείς τους δεν ήξερε τίποτα περί του&..πότε της δευτέρας παρουσίας και βασιλείας του&.: * Ιησούς : «Την ημέραν όμως εκείνην ή την ώραν δεν ξέρει κανείς, ούτε οι άγγελοι εις τον ουρανόν ούτε ο Υιός, παρά μόνον ο Πατέρας» : [Μάρκος : 13 : 32.]&., &..ναι&., κανείς τους&., ούτε και ο&..«σπορεύς»&..«Πατήρ»&.: * Και έλεγε /ο Ιησούς/ , «Η βασιλεία του Θεού είναι σαν να ρίχνη ένας άνθρωπος τον σπόρον εις την γην, και κοιμάται και σηκώνεται νύχτα και ημέραν και ο σπόρος βλαστάνει και μεγαλώνει κατά τρόπον που και ο ίδιος δεν ξέρει» Γεια&..

Καραβάκι είπε...

Είναι αυτά που έχει στην ψυχούλα της η γυναίκα που μιλάει...καλησπέρα κ. Νίκο μου.Σας έψαξα σήμερα...

Καραβάκι είπε...

Την καλησπέρα μου Αλέξανδρε.Θα μελετήσω το κείμενο και θα απαντήσω με ηρεμία.Να είσαι καλά!

rubylo είπε...

Tο να σου τηλεφωνει κάποιος αγαπημένος φίλος από τα παλιά και να σου λέει....'' μου έχεις λείψει....''

Καραβάκι είπε...

Είναι όμορφο να σου λέει κάποιος ότι του έχεις λείψει... πολύ όμορφο!

stagona είπε...

nai 8alassitsa mou eimai peiraxthri alla peirazw mono osoys sympa8w kai agapw.. alla an de 8es na se peirazw na moy to peis filakia

Καραβάκι είπε...

Σταγονίτσα μου δεν είπα ποτέ ότι με πειράζει που με πειράζεις! Και μην με στεναχωρείς να χαρείς.
Φιλάκια πολλά και την αγάπη μου!Καμμιά ώρα έχω που ξύπνησα...