24/12/08

Λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα...


Xαρούμενες φωνές παιδιών από νωρίς το πρωί γέμισαν τον αέρα με τα κάλαντα. Μουσική στους δρόμους από μπάντες του Δήμου που παιανίζουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Παραμονή χριστουγέννων και μάλλον είναι δύσκολο να μην σε αγγίξει το πνεύμα. Το έχει ανάγκη η καρδιά να ξαλαφρώσει και να νιώσει για λίγο χαλαρή. Δίχως έννοιες και σκέψεις. Παραμονή χριστουγέννων και δεν μπορείς να μην νιώθεις αγάπη, ακόμη και για όσους ή ότι σε πλήγωσε. Στην άκρη τα μαύρα. Οι επόμενες ώρες είναι ώρες ζεστές. Ώρες αγάπης. Ώρες μοιράσματος συναισθημάτων.

Το σπίτι μυρίζει από τη γαλοπούλα που ψήνεται. Οι μυρωδιές μπερδεύονται. Κανέλα, βούτυρο, βανίλια. Μέλι και μανταρίνι. Συνθέτουν ένα άρωμα άκρως χριστουγεννιάτικο. Το απόγευμα περιμένουμε το βαπτιστήρι μας -είναι πολλών αυτό, δεν ανήκει μόνο στη νονά του- να του δώσουμε τα δώρα του. Το βράδυ ένα τσούρμο τρελές, με την καλή την έννοια θα κάνουμε μαζί χριστούγεννα. Όπως κάθε χρόνο. Σκέφτομαι πως τελικά κάποια άτομα γίνονται σαν μέλη της οικογένειας με τα χρόνια. Και είναι όμορφο να έχεις φίλους κοντά σου.

Παρότι είμαι χάλια, από μια δηλητηρίαση που με τσάκισε εδώ και 4 μέρες, ελπίζω να νιώθω καλά το βράδυ. Αλλά ακόμη και να μην αλλάξει τίποτα, δεν έχει σημασία. Θα είναι ένα βράδυ όμορφο, αυτό είναι σίγουρο.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους εύχομαι! Ακόμη κι αν δεν είναι όπως θα θέλαμε, ας σκεφτούμε ότι έρχονται πολλά ακόμη στα χρόνια που ακολουθούν...



H μπάντα του Δήμου στους δρόμους της Τούμπας που παίζει τα κάλαντα και εύχεται καλά Χριστούγεννα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: