9/4/08

Το να είμαι διαφορετικός ΔΕΝ είναι δικό μου πρόβλημα


«O Mπίλυ είναι πολύ διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους. Tα πάντα επάνω του είναι ανάποδα. Tα μαλλιά του πετάνε στο πλάι, τα εσώρουχά του είναι πάνω από τα ρούχα του, η γραβάτα του κρέμεται στην πλάτη του και όταν μιλάει, οι λέξεις δεν κάθονται με τίποτα στη σειρά τους!»

Αν οι γνώσεις, που αποκτούν οι άνθρωποι, είχαν στόχο την ευτυχία, τότε ο Μπίλυ ο Ανάποδος θα ήταν υποχρεωτικό μάθημα στο Πανεπιστήμιο!!!

Ένα βιβλίο, που καλό θα ήταν να αναγνωστεί όχι μόνο από παιδιά αλλά και από τους ενήλικες, μπας και πάρουν χαμπάρι, ότι η διαφορετικότητα μεταξύ των ατόμων όχι μόνο δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά είναι πλούτος ζωής. Έτσι δε θα υποχρέωναν τα παιδιά τους και τους γύρω τους σε συμμόρφωση με στόχο την ομοιογένεια.

Αυτό που θα τρόμαζε την ανθρωπότητα και θα της αφαιρούσε την προοπτική της εξέλιξης της θα ήταν η ομοιομορφία, ο «χρυσός» μέσος όρος. Ο Αϊνστάιν, ο Νταλί, ο Χάξλεϊ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ θα καίγονταν στην πυρά κι αυτό θα σήμανε το τέλος της δημιουργίας.

Μια πρόταση βιβλίου που δεν αφορά τις μετριότητες αλλά τις ιδιαιτερότητες. Γιατί από αυτές προκύπτει η φαντασία, η πρωτοτυπία και η ανακάλυψη.

5 σχόλια:

stagona είπε...

Καλημέρα μικρή μου ερωτευμένη θάλασσα σημείωσα το βιβλίο αυτό να το πάρω.. πολλά φιλάκια και μια αγκαλιά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Γλύκα μου γιαυτό σε θαυμάζω,σε εκτιμώ , σε αγαπώ. Γιατί τα θέματα σου με συγκινούν ,μιλάνε στην ψυχή μου. Νοιώθω την ανάγκη να σε ευχαριστήσω γιαυτή σου την εγγραφή γιατί είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα τις διαφορετικότητας. Θέλω να το αγοράσω το βιβλίο,πές μου λεπτομέρειες.
Γειά σου Αzaki μου.

Καραβάκι είπε...

Σταγονίτσα μου,μικρή θαλασσίτσα με μεγάλο έρωτα.... Το βιβλίο είναι ένα διαμάντι και είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε με όλη την οικογένεια. Σε ευχαριστώ για την αγκαλίτσα

Καραβάκι είπε...

Kαλέ μου Παναγιώτη,φίλε μου,κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν.Όλοι έχουμε κομμάτια "διαφορετικά" πάνω μας και μέσα μας και αυτό είναι η ομορφιά μας. Σου δίνω τις λεπτομέρειες που μου ζήτησες και σου εύχομαι να το απολαύσεις το βιβλίο.
Αγγλ. Τίτλος: BILLY BACK TO FRONT Μπίλυ ο Ανάποδος Συγγραφέας: ΣΑΜ ΜακΚΑΛΕΝ Εκδ. Οίκος: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Γλυκούλα μου και πάλι ευχαριστώ καλό Σαββατοκύριακο, (ακόμη περιμένω να με συνδέσει η Lannet...).