4/4/08

'Ενα γράμμα να μου στείλει


Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που κρατήσατε στα χέρια σας ένα γράμμα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούγοντας τον ταχυδρόμο τρέξατε να δείτε αν ήρθε ένα γράμμα για σας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που γράψατε εσείς ένα γράμμα;

Στα γράμματα πολλές φορές μυρίζεις το άρωμα του αποστολέα, νιώθεις τον θυμό ακόμη και το άγχος του από τον γραφικό χαρακτήρα του, νιώθεις το πόσο του λείπεις από τα σχεδιάκια που σου φτιάχνει μέσα σε αυτό, νιώθεις τον πόνο, την θλίψη.

Τώρα μέχρι και τις κάρτες που κάποτε στέλναμε στις μεγάλες γιορτές και στα γενέθλια τις αντικατάστησαν ηλεκτρονικές γιατί έτσι πάνε πιο γρήγορα.

Καλή η τεχνολογία δεν λέω αλλά μας σκότωσε ένα κομμάτι ρομαντισμού, ένα κομμάτι μοναδικής έκφρασης.

13 σχόλια:

Όλγα είπε...

Έτσι είναι... Το γράμμα το νιώθεις, το βλέπεις, το αγγίζεις, μυρίζεις το αρωμά του, ακούς τον ήχο του χαρτιού που ξεδιπλώνεις.. λειτουργούν όλες οι αισθήσεις, όχι μονάχα η όραση... διαβάζεις το γραφικό χαρακτήρα όπως λες, διακρίνεις αν το χέρι ήταν τρεμάμενο κι αν κάπου έχει ποτίσει ένα δάκρυ, αν έχει μια ζωγραφιά.. Όπως και να το κάνουμε, είναι πιο ζωντανό, πιο προσωπικό κι έχει μια μοναδικότητα... Καλησπέρα..

rubylo είπε...

Έχεις βαλθεί να με γυρίσεις χρόνια πίσω!!!!Μια χθες με τις παιδικές μας αναμνήσεις,μια τώρα με τα γράμματα....Ξύνεις πληγές!!!!!Τα γράμματα που έχω φυλαγμένα,δεν τα ανοίγω να τα διαβάσω παρά μόνο όταν παίρνω τα δύσκολα μονοπάτια της θύμησης....Όπως τα λες,έχουν κάτι από τον αποστολέα τους,τη μυρωδιά του,τη διάθεσή του...κάτι από την αφή του,ίσως το χάδι του....Πάντα ένα γράμμα από αγαπημένο πρόσωπο είναι κάτι ιδιαίτερο..Κι αυτό το συναίσθημα της προσμονής....Να κοιτάζεις το γραμματοκιβώτιο ΚΑΘΕ φορά που βγαίνεις ή μπαίνεις στο σπίτι......Να σου φαίνονται οι μέρες αιώνες....Η λαχτάρα και το καρδιχτύπι μόλις έρθει...Που με ταξίδεψες...Νοσταλγικές καλησπέρες καλή μου

Δημητρός είπε...

Τα γαλάζια σου γράμματα... το θυμάσαι; καλό απόγευμα

Καραβάκι είπε...

Έτσι είναι Όλγα.Κομμάτια από την ψυχή του αποστολέα,που μεταφέρονται μέσα σε ένα φάκελο που κουβαλά τα πάντα.Χαρά,πόνο,νοσταλγία,ανυπομονησία.... Κάτι που χάσαμε και που προσωπικά νοσταλγώ. Να είσαι καλά,καλό απόγευμα.

Καραβάκι είπε...

Kαλή μου rubylo ...ξύνω πλήγες ή προσπαθώ να κλείσω; Aφού καταλαβαίνω ότι νιώθεις το ταξίδι....ας το απολαύσουμε κοιτάζοντας μόνο τα καλά του. Καλησπέρα και μην φοβάσαι αυτά τα ταξίδια...μόνο δύναμη μας δίνουν. Να είσαι καλά.

Καραβάκι είπε...

Τα γαλάζια σου γράμματα,κάθομαι και διαβάζω... Μια ζωή περιμένω τα γαλάζια σου γράμματα...
Δημητρό τι όμορφο τραγούδι...φυσικά και το θυμάμαι. Μελωδίες που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα μέσα μας. Καλό απόγευμα και σε ευχαριστώ που ανασκάλεψες πιο βαθιά τα μπαουλάκια μας.

stagona είπε...

Να ήξερες πόσο μου λείπουν τα γράμματα.. κιεγώ μεγάλωσα περιμένοντας γράμματα.. απ τον μπαμπά που ήταν να ναυτικός και απο άλλους συγγενείς ξενιτεμένους.. ούτε κάρτες δεν στέλνουμε πια..

Καραβάκι είπε...

Eλένη...μου ξεδιπλώνεις πτυχές της ζωής σου και ειλικρινά έχω ανάκατα συναισθήματα που μέσα εδώ μάλλον θα γίνουν θρύξαλα αν τα αναφέρω... Με κάνεις να θυμάμαι... και σε ευχαριστώ για αυτό.

LINA T. είπε...

Ενα γράμμα να μου στείλεις, να μου πεις ότι με νοιάζεσαι, να μου πεις ότι σου λείπω και ότι με χρειάζεσαι!!!! (που λέει και το αγαπημένο άσμα) Καλησπέρα Αζάκι!!

Aristodhmos Koumarianos είπε...

Γράμματααααα... Η φωνη που εκανε ολους να σταματούμε την δουλειά και να τρέχουμε με την αγωνία και την ελπίδα, οτι για τον καθένα μας υπήρχαν γράμματα απο το σπίτι.... Η παρηγοριά του ναυτικού, η επαφή του με τα αγαπημένα πρόσωπα.... Τα νεα, η καθημερινότητα, η ζωη που δεν ζούσε κοντα στους δικούς του.... ολα αραδιασμένα εκει μεσα στις λέξεις... χρώματα, αρωματα, θύμισες... ολη μας η ζωη...Πω πω τι πόνος, τι θλίψη, τι μαχαιριά που δεν εβγαζε στάλα αιμα ηταν αυτη που νιώθαμε οταν η εταιρία δεν έστελνε την αλληλογραφία στο λιμάνι να μας περιμένει.. Οτι ιερότερο για κάθε ναυτικό ειναι η αλληλογραφία... Ολη μου η ζωη πέρασε μεσα απο τα γράμματα... Ωραίες αναμνήσεις μου εφερες πισω και σ ευχαριστω Γλύκα... Καλή σου μέρα

Καραβάκι είπε...

Λινάκι μου... Λινάκι μου ... καλημέρα σου εύχομαι.Να είσαι καλά. Έχεις την σκέψη μου,θα τα πούμε...

lokal είπε...

iwanna mou tha sou grafw kai tha sou xanagrafw.egw grafw grammata einai kati to ekpliktiko mporei na thewreitai mampalaio alla o anagnwstis blepei ta panta auta pou dn mporeis na tou peis....maraki mou sagapw poly dn perimena na se gnwrisw

Καραβάκι είπε...

....