7/5/08

Τα επτά κακά της μοίρας μου


Ποτέ δεν μου άρεσε το εφτά. Όταν άκουγα τη γιαγιά μου να ξεκινάει την κουβέντα με το «δε μας έφταναν τα εφτά κακά της μοίρας μας... », καταλάβαινα ότι μόλις μας είχε έρθει και... όγδοο «κακό», αλλά πάντα έμενα με την απορία ποια ήταν τα προηγούμενα εφτά.

Σκοτεινός, ανεξερεύνητος και μισητός αριθμός το εφτά.

Ποτέ δεν μπορούσα στο Δημοτικό να θυμηθώ τις εφτά πληγές του Φαραώ.

Ποτέ δεν μου έρχονταν αβίαστα στο μυαλό τα ονόματα των εφτά σοφών.

Ποτέ δεν θυμόμουνα, στις εξετάσεις, τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Ποτέ δεν μπόρεσα να χωνέψω ότι για τα εφτά πέπλα της Σαλώμης, πήρε το κεφάλι του Ιωάννη ο Ηρώδης.

Ποτέ δεν ήμουνα σε θέση να ονοματίσω, χωρίς να κομπιάσω, τα εφτά θαύματα του κόσμου.

Ποτέ δεν χαιρόμουνα ως παιδί με το παραμύθι «Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι», γιατί πάντα με στεναχωρούσε το γεγονός ότι, ενώ έκαναν τόσα γι' αυτήν, στο τέλος τούς εγκατέλειπε.

Ποτέ δεν τα πήγα καλά με του πενταγράμμου τις εφτά νότες.

Ποτέ δεν μπορούσα να βάλω στη σωστή σειρά τα εφτά χρώματα της ίριδας.

Ποτέ δεν ξέχασα τα εφτά χρόνια της δικτατορίας.

Ποτέ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω ολόκληρη την ταινία «Εφτά χρόνια φαγούρα», κι ας το προσπάθησα τουλάχιστον... εφτά φορές.

Ποτέ δεν καλοείδα το παγκόσμιο μονοπώλιο του πετρελαίου, που έστησαν οι «Εφτά Αδελφές». (Εταιρείες πετρελαϊκές είναι αυτές).

Ποτέ δεν μου άρεσε - και συνεχίζει να μη μου αρέσει - η έβδομη ημέρα της εβδομάδας. Πάντα με γέμιζε μελαγχολία, γιατί παλαιότερα ετοιμαζόμουνα για τη σχολική κι αργότερα για την εργάσιμη Δευτέρα, και, τώρα πια, γιατί από το μεσημέρι και μετά εργάζομαι.

Όλα αυτά όμως μέχρι προχθές, που κατάλαβα, ύστερα από τόσα χρόνια, ότι το εφτά είναι απλό πταίσμα μπροστά στο... κακουργηματικό οκτώ.


Καλά ξεκινήσαμε την Τετάρτη, παιχνιδιάρικα. Ταιριάζει και η διάθεση όμως με το συγκεκριμένο παιχνίδι μιας και πονάει το κεφάλι, δεν κατάφερα να κοιμηθώ πάλι πριν τις 3 και ξύπνησα μεσημέρι. Α και ναι πρέπει και να δουλέψω ...


Σύμφωνα με το παιχνιδάκι λοιπόν πρέπει να βρω 7 πράγματα στα οποία είμαι κακή.


1. Είμαι κακή στο να θυμάμαι πράγματα. Η σχέση με την μνήμη μυστήρια και αν βασιστείς σε μένα για να σου θυμίσω π.χ. πως λέγαν το τάδε βιβλίο, τραγούδι, τι φόραγες, τι έφαγες, θα μείνεις με την απορία. Για να θυμάμαι πράγματα γεμίζω τετράδια και χαρτάκια με σημειώσεις και συνήθως αν δεν τα έχω γράψει και καλά δεν θυμάμαι καν τι ήθελα να πω με αυτά που έγραψα. Το altsheimer κι εγώ στενή φιλία!!! Καρδιακή!!!
2. Είμαι κακή στο να παίζω θέατρο.Στο παλκοσάνιδο της Ζωής είμαι μια κακή ηθοποιός.Δίχως ίχνος ταλέντου....
3. Είμαι κακή στο να λέω ψέματα.
4. Είμαι κακή στο να κρατάω την σκέψη μου. Που σημαίνει λέω ότι σκέφτομαι όπως το σκέφτομαι και συνήθως όποιον πάρει ο χάρος. Ισοπεδωτική όπως με λέει και ο αγαπημένος μου φίλος ο Αέλιος...
5. Είμαι κακή στο να αντιμετωπίζω υπερβολικά δύσκολες καταστάσεις. Που σημαίνει ότι όταν ζορίζομαι κλαίω. Που σημαίνει ότι χρειάζομαι ένα ξέσπασμα προτού αναγκαστικά αντιμετωπίσω κάτι. Το ευτύχημα είναι ότι μετά το κλάμα τα καταφέρνω όλα μια χαρά αλλά έχω λουστεί εγώ τις ενοχές μου που έκλαψα μπροστά στους άλλους και εκείνοι ότι με ζορίσαν υπέρμετρα. Ααααα άλλο ένα κακό εδώ είναι ότι καταναλώνω πολλά μα πάρα πολλά
SOFTEX εβδομαδιαίως....
6. Είμαι κακή στο να μην έχω ενοχές. Εντάξει ίσως να μην είναι ενοχές όπως τις εννοούν οι περισσότεροι. Είναι κάτι πιο χαλαρό. Αρνητικό συναίσθημα για κάτι που προκάλεσα ή που έχω άμεσα ή έμμεσα ευθύνη. Το κακό σε αυτό είναι ότι πολλοί χρησιμοποιούν αυτό μου το μείον για να κάνω τις δουλίτσες τους. Και επίσης ότι τις αποκτώ αφού έχω κάνει το 4 και τους έχει πάρει ο χάρος.
7. Και φτάσαμε στην κορυφή του παγόβουνου... Είμαι κακή στο πετάω πράγματα. Ακόμα και τα σκουπίδια μου για να τα κατεβάσω πρέπει να μαζευτούν πολλά, πράγμα που παίρνει μέρες. Το δε σπίτι γεμάτο ψιλο-πραγματάκια και αποθηκευτικά κουτιά. Αποδείξεις, εισιτήρια συναυλιών και σινεμά, παλιά γράμματα, φορτιστές, μικρο-συσκευές, άδεια στυλό, αναπτήρες, σπίρτα, τετράδια γεμάτα, πράγματα που έχω να αγγίξω χρόνια ολόκληρα! Φυσικά ξέχασα να πω ότι ευτυχώς είμαι άρρωστη με την τάξη οπότε όλα αυτά είναι τακτοποιημένα! Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή το γραφείο μου ήταν χάλια και με ενοχλούσε και όταν η μαμά το τακτοποιούσε. Τότε ήταν που δεν έβρισκα άκρη ενώ με την δική μου «τάξη» άπλωνα το χέρι και έβρισκα με την πρώτη τα πάντα.

Καλώ στο μπλοκοπαίχνιδο τους: Linaa, stagona, aristodimo, Δημητρό, Γιώργο, mina55, rubylo, Λυγερή, armatan .... για αρχή!!!

17 σχόλια:

armatan είπε...

Αχ! πάλι μπλογκοπαίχνιδο; πω!πω!...θα ανταποκριθώ άμεσα Γλυκάκι μου...μερσί!!!

Καραβάκι είπε...

armatan μου ευχαριστώ

Νικος59 είπε...

Α, θα σας θυμώσω εδώ μέσα... Τι; επιλεκτικά καλείτε σε παρέα; Κι εμείς οι... ακάλεστοι δηλαδή που είχαμε την ιδέα να μπούμε πρέπει να νιώθουμε άσχημα; Για... ξαναδείτε το λιγάκι... Αυτά για αστείο. Και παίρνω το σοβαρό μου. Πολύ μου άρεσαν τα σχόλια για το επτά. Είναι μια πλευρά που δεν την είχα δει. Εγώ βέβαια προληπτικός δεν είμαι, αλλά δεν νομίζω πως και η προσέγγιση έχει να κάνει με κάτι τέτοιο. Να' σαι καλά καλά Γλυκερία μου. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γέλασα...

aristodimos είπε...

Η φίλη μου η Aza1 μου έστειλε ενα "πακέτο" για να γράψω τα ... 7 κακά της μοίρας μου , και με "έστειλε γενικώς" κι εμένα ... Τωρα σαν τι να γράψω... 7 μόνο ;;;; Εστω... Θα προσπαθήσω να καταγράψω ορισμένα ελαττώματά μου... 1 ) Ειμαι πολύ ευκολόπιστος.

Καραβάκι είπε...

Aαααα δεν το πιστεύω...κ. Νίκο πολύ ευχαρίστως να μάθουμε πια είναι τα 7 κακά της μοίρας σας!Είστε ο επόμενος στη λίστα

aristodhmos είπε...

Γλύκα μου... ευχαριστω για την πρόσκληση... Αργησα λίγο αλλα ανταποκρίθηκα... Καλό σου απόγευμα

vasilis_73 είπε...

ΤΑ 7 ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 6

Καραβάκι είπε...

Άρη μου γλυκέ μου Άρη!Σε ευχαριστώ φιλάκια και καλό απόγευμα

Καραβάκι είπε...

vasilis_73 τα επτά δεν είναι πολλά αν σκεφτείς ότι υπάρχει και το altsheimer!

rubylo είπε...

Καλησπέρααααααα!!!!Αυτό το παιχνίδι ενοούσες......τι να πω...τι να πω...φυσικά και θα ανταποκριθώ!!!!...μόνο ....πρέπει να τα βρω,γιατί....σαν να μου φαίνεται ότι δεν έχω κανένα κακό πάνω μου....χαχαχαχαχαχαχα!!!!!Φιλιά!!!

Λυγερή είπε...

Καλησπέρα Θαλασσίτσα μου! Είδα την πρόσκλησή μου και ήρθα! Να βάλουμε κάτι παραπάνω σε αριθμό σε ΄μένα; χε χε χε! Καλή μου επειδή είναι πάμπολλα εαν δεν προλάβω απόψε (θα προσπαθήσω...) αύριο πρωί πρωί με την αυγούλα, επιτέλους θα σας αποκαλύψω τον πραγματικό μου εαυτό! χε χε χε! ))

Καραβάκι είπε...

Καλησπέρα rubylo.Eυχαριστώ για την ανταπόκριση.Tα ονομάτα μας τα είπαμε;Aχ αυτό το altshaimerrrrr!

Καραβάκι είπε...

Λυγερή μου όποτε μπορέσεις.Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση! την καλησπέρα μου!

rubylo είπε...

Λοιπόν πάρε το μικρό το κόκκινο το χαπάκι.....τώρα είναι η ώρα που το παίρνεις.....το αν είπαμε τα ονόματά μας δεν το θυμάμαι.....εεεεεεεε.......θα τα είπαμε...... γιατί εσένα απ' ότι θυμάμαι σε λένε Γλυκερία κι εμένα Αλεξία....ή μήπως είναι ανάποδα;;;;....εεεεεεε....θα θυμηθώ....να πάρω κι εγώ το δικό μου(εμένα είναι άσπρο)και θα θυμηθώ....χαχαχαχα )))

Καραβάκι είπε...

Αλεξία!Καλά το είπα;Tι να μου κάνει το κόκκινο χαπάκι;Eίμαι σε προχωρημένο στάδιο! Να είσαι καλά

mina55 είπε...

εγω γλυκο μου αζακι ισως αργησω να απαντησω αλλα να'σαι σιγουρη θα σου γραψω..θα αποκαλυψω τα μυστικα μου..ευχαριστωω παραα πολυ!

Καραβάκι είπε...

Μινάκι ένα παιχνίδι είναι...όποτε μπορέσεις κοριτσάκι μου!