16/9/08

Τον τελευταίο καιρό...


Τον τελευταίο καιρό, συνειδητοποιώ, πως κάποιοι άνθρωποι έχουν ένα απίστευτο χάρισμα. Να σου μεταδίδουν άμεσα μια ηρεμία που σε ατσαλώνει και σε κάνει δυνατό. Με λίγα και απλά λόγια, αποφεύγοντας τις φαμφάρες, σου μιλάνε και μπορείς να «δεις» . Μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούν.

Τον τελευταίο καιρό, έμαθα και μαθαίνω πολλά. Πως ο ήρεμος τρόπος, ο καλός λόγος, η καλή διάθεση, είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στη ζωή μας. Πως το πείσμα, όταν έχει καλό κίνητρο είναι χρήσιμο. Έμαθα επίσης πως όταν κοιτάς τη δουλειά σου και δεν ασχολείσαι με ανούσια πράγματα, πάντα βγαίνεις κερδισμένος.


Τον τελευταίο καιρό παίρνω μαθήματα ανθρωπιάς. Με δυναμώνουν και με κάνουν πιο ώριμη. Επαναπροσδιορίζω τη στάση μου απέναντι στη ζωή. Είναι σπουδαίο πράγμα να κάνεις «βουτιές» στο είναι σου. Πάντα το έκανα. Χωρίς δικαιολογίες, κοιτάζοντας καθαρά και αντικειμενικά. Με διάθεση να αλλάξω τα κακώς κείμενα. Να γίνω λίγο καλύτερη από ότι είμαι τώρα. Βήμα βήμα, σταθερά.

Υπάρχει κάτι πολύ σπουδαίο στη ζωή μου που με κάνει να χαμογελώ, να αγαπώ, να σκέφτομαι όμορφα. Και είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να κάνει άνθρωπος σε άνθρωπο αυτό. Το να μπορείς δηλαδή να δεις καθαρά και μακρυά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: