19/4/09

Μια διαφορετική Ανάσταση

Μέσα στα Κοιμητήρια του Αι Γιώργη, τελείται μια διαφορετική Ανάσταση. Με τον κόσμο γύρω από τους τάφους των δικών τους ανθρώπων, που έχουν φύγει από τη ζωή, σε ένα πολύ συγκινητικό κλίμα όλοι περιμένουν τον ιερέα να ψάλει το Χριστός Ανέστη. Μέσα στο σκοτάδι οι αναμμένες λαμπάδες μοιάζουν με θάλασσα από φως. Μια θάλασσα πόνου, θλίψης και οδύνης, που περιμένει τη λύτρωση.

Υπάρχει ένα μνήμα μέσα στα Κοιμητήρια του Αι Γιώργη, ενός παιδιού 15 χρονών. Έφυγε από τη ζωή πριν αρκετά χρόνια. Μοιάζει με παιδικό δωμάτιο το μνήμα τούτο. Η μητέρα του, έχει εκεί τα αθλητικά του παπούτσια, την μπάλα που έπαιζε ποδόσφαιρο, τα αγαπημένα του ρούχα, τα αγαπημένα του παιχνίδια. Και οι φίλοι του έχουν ακουμπήσει πάνω εκατοντάδες φωτογραφίες. Απόψε, ήταν αναμμένα τόσα πολλά κεράκια γύρω από το μνήμα, που λες και έλαμπε ένας ήλιος από πάνω του.

Δεν ξέρω αν αυτή η μάνα θα βρει ποτέ γαλήνη. Αν ο Θεός, αυτός ο φιλέσπλαχνος θεός για τον οποίο μιλάνε, της χαρίσει την Ανάσταση της ψυχής της. Το σίγουρο είναι ότι ο πόνος της δε θα φύγει ποτέ. Παρηγοριά η θρησκεία για τους ανθρώπους που πιστεύουν. Κάνει τον πόνο λένε και μερεύει.

Ο Χριστός ανεστήθη απόψε. Θα ευχηθώ, όσοι υπάρχουμε ακόμη σε τούτο τον παράλογο κόσμο, να είμαστε γεροί πάνω απ' όλα. Υγιείς. Στο σώμα και το μυαλό.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: