17/9/09

Αντίο ηλεκτρονικοί μου «φίλοι»...



Γιατί βγήκες από το facebook; Σε χάσαμε και από το facebook… μήπως έχεις κάνει αόρατο το προφίλ σου;

Ερωτήσεις, διαπιστώσεις, κάποιες φορές… μομφές.

Και όχι μόνο από τους ηλεκτρονικούς μου «φίλους», 20 τον αριθμό.

Αλλά και από τους φίλους των φίλων. Ακόμη και από ανθρώπους που μου είναι παντελώς άγνωστοι.

Άνθρωποι, οι οποίοι παρακολουθούσαν στιγμές της ζωής μου μέσα από τον υπολογιστή. Βέβαια όποιες ήθελα εγώ να παρακολουθήσουν.

Και ενώ δεν πίστευα ότι η απενεργοποίηση του προφίλ μου από το facebook θα έκανε δυστυχισμένους τόσους ανθρώπους, το διαπίστωσα και εξεπλάγην.

Οι περισσότεροι συνοφρυωμένοι, κάποιοι τρομαγμένοι. Κάποια μηνύματα στο κινητό μερικές ημέρες μετά, αλλά ούτε ένα τηλεφώνημα.

Ακόμη και σχεδόν έναν χρόνο αργότερα μου έρχονται e-mail.

«Βγήκες από τo facebook και ξεχάσαμε τα γενέθλιά σου. Μας το είπε η Mαρία. Γιατί το κάνεις αυτό;»

Μα τι κάνω;

Και εσύ, γιατί είσαι δυστυχισμένη που ξέχασες να μου πεις χρόνια πολλά για τα γενέθλιά μου. Πες τα μου μία άλλη μέρα. Δεν θα σε παρεξηγήσω.

Κανείς δεν με έχει ρωτήσει γιατί γράφτηκα.

Γίνεται εύκολα συνήθεια να μοιράζεσαι όμορφα κομμάτια της ζωής σου.

Το δράμα είναι η απενεργοποίηση (ηλεκτρονικά) ή στέρηση (εν ζωή). Όταν δήλαδή στέρησα τη χαρά από κάποιους να ζήσουν μέσα από τα κομμάτια της ζωής μου.

Έστω κι εάν επέλεγα εγώ τι θα δώσω, πότε και πόσο...



ΥΓ. Σήμερα άκουσα ότι ένας νεαρός από τά Σφακιά έκοψε τα αυτιά του σκύλου του με ένα ψαλίδι κηπουρικής και το ανέβασε στο facebook. Ηλεκτρονικοί μου φίλοι, μήπως ήρθε η ώρα να κλείσουμε την ηλεκτρονική μας οθόνη και ανοίξουμε εκείνη του μυαλού μας που μοιάζει να έχει κάψει φλάντζα;

15 σχόλια:

Lilith είπε...

Aza μου, αν έχεις καμένη φλάντζα, την έχεις ούτως ή άλλως. Ηλεκτρονική οθόνη ή μη... δεν έχει καμιά σημασία. :)

Φιλιά!

ΑΓΡΙΜΙ είπε...

Σ'ενα ελληνικο νησι,οταν πηγαινεις επισκεψη σε σπιτι,αντι να σου πουν
καλως την,σου λενε στο καλο να πατε.
Δεν θυμαμαι τ'ονομα του νησιου,θα με βοηθησεις?

korinoskilo είπε...

συμφωνω με την λιλιθ... εχει και καμενες φλατζες χωρις να εχουν οθονη μπροστα τους ουυυυ ενα σωρο!!!

καλο βραδυ :)))

Epicuros είπε...

Για το face book δεν έχω και την καλλίτερη ιδέα. 'Ενα συνονθύλευμα από διαφημίσεις, αδιάφορα thumbnails "φίλων" (αν είναι δυνατόν να γίνεις φίλος με κάποιον επειδή στο λέει το facebook), αδιάφορα και ασήμαντα μηνυματάκια, χαζομάρες του στυλ "γράψε στον τοίχο" ή "στείλε ένα δώρο". Μπήκα κι εγώ κάποτε, έστειλα δυο-τρία μηνύματα σε γνωστούς και τέλος!

marilianni είπε...

Υπαρχουν νεαροι που αντιδρουν ετσι και χωρις να εχουν facebook...τωρα αν καποιος εχει facebook δεν ειναι και τοσο κακο, το θεμα ειναι εσυ τι επιλεγεις να δειξεις και τι φιλους προτιμας και οχι υπερβολες φυσικα...Καλημερα Αζα μου.

Δημητρης είπε...

Χμμμ... εγώ βλέπω πως έχουμε ανάγκη από αισθήματα. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι να τα συναντήσουμε, αρκεί να θέλουμε...δεν εμποδίζουν οι οθόνες...τα τηλέφωνα...αφού υπάρχει ο νους και η γνώση! Την καλημέρα μου.
Σπάνια μεν, καρδιακή ( για πάντα) δε!!

Δημητρης είπε...

Χμμμ... εγώ βλέπω πως έχουμε ανάγκη από αισθήματα. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι να τα συναντήσουμε, αρκεί να θέλουμε...δεν εμποδίζουν οι οθόνες...τα τηλέφωνα...αφού υπάρχει ο νους και η γνώση! Την καλημέρα μου.
Σπάνια μεν, καρδιακή ( για πάντα) δε!!

Άιναφετς είπε...

Κατά καιρούς σ' επισκέπτομαι, σιωπηλά...συμφωνώ μαζί σου, από "διαίσθηση" αυτό το face book πάντα με απωθούσε, πιστεύω ότι οι αληθινές και όχι οι πραγματικές φιλίες δεν γίνονται έτσι!

Καραβάκι είπε...

Lilith... καλή μου Lilith... δεν έχεις και άδικο.Η καμένη φλάντζα ακολουθεί όποιον την έχει παντού.Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ.
:)

Καραβάκι είπε...

Στη Σάμο συμβαίνει αυτό Αγρίμι.Ωραίος ο συνειρμός σου...

Καραβάκι είπε...

Λένα αυτές τις καμένες φλάντζες φοβάμαι...Και αλλάζουν και δύσκολα όπως φαίνεται.Καλό βράδυ.

Καραβάκι είπε...

Epicuros κι εμένα την ίδια γεύση μου άφησε.Και δεν την αντέχω αυτού του είδους την επικοινωνία.Με τίποτα...

Καραβάκι είπε...

marilianni μου συμφωνώ.Δε φταίει το εργαλείο αλλά ο τρόπος που το χειριζόμαστε.Μακάρι να σοβαρευτούμε κάποτε.Μακάρι...Φιλιά πολλά!

Καραβάκι είπε...

Δημητρό μήπως οι οθόνες κλέβουν από την καρδιά και το μυαλό μας;Mήπως πάψαμε πια να χρησιμοποιούμε τα δικά μας εργαλεία και γίναμε μηχανικά κουρδισμένα παιχνίδια;Λέω μήπως...

Καραβάκι είπε...

Άιναφετς να μπαίνεις όποτε θέλεις στο καραβάκι.Χίλιους καλούς χωράει.Τελικά είμαστε πολλοί που δεν αντέχουμε το face book κι αυτό είναι παρήγορο.Οι φιλίες στα αλήθεια δεν χτίζονται εδώ μέσα.Χρειάζεται οξυγόνο κι αυτό υπάρχει μόνο εκεί έξω.Να είσαι καλά.Ευχαριστώ για την ώρα σου και το σχόλιο σου.