1/6/09

Mετά την καταιγίδα...

Τις τελευταίες μέρες ο καιρός παίζει μαζί μας. Τη μια μας χαμογελά παιχνιδιάρικα και την επόμενη αγριεύει και μας κάνει νάζια. Μπήκαμε επίσημα στο καλοκαίρι αλλά οι θερμοκρασίες εδώ στα βόρεια ακόμη θυμίζουν φθινόπωρο κάποιες στιγμές.
Το μεσημέρι στη γειτονιά μας γινόταν γάμος. Το κατάλαβα από τη φασαρία και τα "χάλκινα" που τράνταζαν τον τόπο. Το "Κοζανίτικο τακίμι", είναι ένα γκρουπ από νεαρά αγόρια, γνωστό στην πόλη. Αυτό συνόδευε το γλέντι του γάμου, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Το γλέντι σταμάτησε και τους ήχους των χάλκινων τους παρέσυραν μαζί τους οι σταγόνες της βροχής. Κλειστήκαμε πάλι μέσα περιμένωντας να σταματήσει η βροχή.
Είδα τον ήλιο από το παράθυρο μου, την ώρα που τακτοποιούσα το δωμάτιο μου. Κατέβηκα στον κήπο και φυτέψαμε τα λουλούδια που είχε πάρει η μητέρα μου. Πήραμε μερικές ανάσες καθαρού αέρα, λέμε τώρα... και απολαύσαμε τον καφέ μας.
Παρατηρούσα τα σύννεφα στον ουρανό. Τεράστια, είχαν πέσει να ξεκουραστούν πάνω στις σκεπές των σπιτιών. Άλλα πιο πέρα κάναν τεμπέλικες βόλτες. Μέχρι να έρθει η ώρα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μου αρέσουν οι κινήσεις τους. Ο τρόπος που αλλάζουν σχήματα και εικόνες. Μου αρέσει να χαζεύω τα σύννεφα. Να χάνομαι μέσα στις κινήσεις τους και τα καμώματα τους. Να μαντεύω τι "ζωγραφίζουν" στον γαλάζιο καμβά του ουρανού.
Κι η λάμψη του ορίζοντα και η καθαρότητα του μετά την καταιγίδα με γοητεύει...


















ΥΓ. Σύννεφα του γυαλού θε να σου στείλω. Μήνυμα να σου φέρουν μυστικό...

12 σχόλια:

PANOPTIS είπε...

Για σου Γλυκεριτσα ! Ηλθα ! Συνανταω μεγαλη δυσκολια να ανοιξω τα σχολια , ολο κολλαει , και καποιες φορες εγκαταλειπω. Απλως να το ξερεις. Ο καιρος παρουσιαζει την ...ανωμαλια που εχει η γενικοτερη κατασταση. Προσαρμοστηκε κι αυτος ! ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ! Αντιγονη

Καραβάκι είπε...

Θα το έχω στα υπόψιν μου Αντιγονάκη μου.Πάντως εγώ χαίρομαι κάθε φορά που σε βλέπω.Μάλλον δίκαιο πρέπει να έχεις,κι ο καιρός χάλασε από τα καμωμάτα μας.Εύχομαι να φτιάξουν και τα πράγματα κι αυτός και να χαρούμε το καλοκαιράκι που ήρθε.Φιλιά πολλά και σένα και στον Ορέστη.Θα έρθω σύντομα να σας δω.Δεν σας ξεχνώ.

korinoskilo είπε...

αμα ειχατε την κορινα θα το ξερατε μια ωρα πριν οτι θα βρεξει:Ρρρ

φιλι

Ανώνυμος είπε...

Ελενα αν προβλέπει και μπουρινια και φουρτούνες την......... ΘΕΛΩ
Κλημερα σε ολους

παλίρροια είπε...

Με την περιγραφή σου κάνεις τον νου μου να λασκάρει και να τρέχει πίσω από τα σύννεφα... Είναι χάρισμα αυτό που μπορείς και κάνεις! Να έχεις μια όμορφη μέρα σου εύχομαι και να είσαι πάντα καλά!!! Γλυκερίτσα!

korinoskilo είπε...

θαλασσοκρ...... οτι εχει σχεση με κακοκαιρια νιωθει ναι :)
αλλα δεν την δινω με τπτ :Ρ

καλημερεςςςςςςςςς

Καραβάκι είπε...

Καλημέρα παλίρροια μου.Σε ευχαριστώ για τις ευχές αν και δεν το βλέπω...η καλή μέρα λένε από το πρωί φαίνεται...

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Κι ύστερα καμαρώνουν οι άνθρωποι για τα επιτεύγματά τους...Ούτ' ένα συννεφάκι δεν κατάφερα να πιάσω ποτέ Γλυκερία μου...Μου ξεφεύγουν, γλυστρούν, αλλάζουν σχήμα και κατευθυνση, τα παιχνιδιάρικα, όπως και τα όνειρά μου...

Καραβάκι είπε...

Αγγελικούλα μου που θα πάει... ίσως μια μέρα το πιάσουμε το συννεφάκι μας!Ποτέ δεν ξέρεις... Φιλάκια πολλά!Να είσαι καλά!

Καραβάκι είπε...

Καλημέρα Λένα,καλημέρα θαλασσοκράτωρα...

Ανώνυμος είπε...

Aδικο πρώτα επρεπε να πεις Θαλασσοκρατορα και μετα Λένα. Αφού ετσι ηταν η σειρα

korinoskilo είπε...

εσμπροξα εγω λιγο και πηγα μπροστα:ρρρρρρρρρρρ

παραπονιαααααααρηςςςςςς!!!

παντως και σε μενα πρωτη φαινομαι!!