2/7/09

Μες στο καταμεσήμερο...



Ανάβουν οι ώρες του καλοκαιριού μες στο καταμεσήμερο. Φρύγουν τη γη, δονούν τις πέτρες, την καρδιά. Πάλλονται με τη δόνηση της φλόγας, ποτίζουν με ήλιο τα ριζά των βράχων πού φύτρωσε η αρμυρήθρα. Τους δροσερούς κόρφους της θάλασσας, πού στο παιγνίδι εγκαταλείπεται των δελφινιών, συγκατανεύει στα τολμήματα μας.

Χαμογελάει σαν μια γυναίκα, κρατώντας τις φρεσκοβαμμένες μας βαρκούλες πάνω στην ανοιχτή παλάμη της, σταλάζοντας σπίθες απ’ τα κουπιά μας...


Κάθε ώρα του καλοκαιριού πάλλεται σα γιορτάσιμη καμπάνα, γεμάτη από καλέσματα κι από φωνές, πού στον αντίλαλο τους οι ουρανοί βαθαίνουν.


Κάθε ώρα του καλοκαιριού είναι ένα ανάβλεμμα από τους θεούς στη γη ριγμένο...


Από παντού όλα φτάνουν. Ξεκινούν το μήνυμα της παρουσίας τους να μας φέρουν από όλα τα σημεία συγκλίνοντας του χρόνου στη φλόγα της στιγμής συγκατανεύουν, καίγονται, λαμπαδιάζουν, και το αιώνιο πλάθεται παρόν...

7 σχόλια:

Lilith είπε...

Η φωτογραφία που έβαλες τα λέει όλα!
Και τα λόγια σου όμορφα... :)
Το καλοκαίρι δεν έχει νόημα αν δεν μυρίζει ο αέρας που αναπνέεις ιώδιο και δεν κολυμπάει η ματιά σου στο Μπλε!
Μουσική, εικόνα, λόγος...
Με ταξίδεψες!
Σ' ευχαριστώ.

Osiris είπε...

Αν αυτό που διαβάζω είναι λόγια δικά σου... τότε η ομορφιά έχει αρχίσει να ξεχυλίζει.
Από παντού!!!

(Δεν αμφιβάλλω βέβαια...)

Καλωσόρισες Aza!!! ;)

Πολλά φιλιά

Καραβάκι είπε...

Lilith μου,χαίρομαι που ταξίδεψες στο καραβάκι!Τα γαλάζια ταξίδια κρύβουν πάντα μια μαγεία.Όσο για τα λόγια... είναι ένα όμορφο ποίημα.Όχι δικό μου.Καλό απόγευμα σου εύχομαι!Να είσαι καλά!

Καραβάκι είπε...

Όσιρι, εγώ δεν είμαι ποιητής...Τα λόγια στις σημερινές τρεις αναρτήσεις που θα κάνω,είναι το ποίημα μιας γυναίκας με μεγάλο απόθεμα ψυχής και λέξεων.Της Μελισσάνθης.Γι αυτό και τα σημειώματα αν προσέξεις έχουν μια συνοχή μεταξύ τους.Για μένα το ταξίδι ήταν να τυλίξω τις λέξεις ανάμμεσα στις νότες και τις εικόνες.Είναι η δική μου πρόκληση.Οι δικές μου λέξεις παραμένουν μέσα μου.Κάποια στιγμή θα βγούνε κι αυτές στο φως.
Καλό απόγευμα να έχεις!Κι ελπίζω να μην χάλασα την όμορφη εικόνα που είδες...

Ανώνυμος είπε...

Απλα σου γραφω για να τονιζω οτι ειμαι εδω , να βλεπουν οτι ειμαι εδω.
Καλησπερα γλυκακι.

PANOPTIS είπε...

Καησπερα Γλυκερια ! Τι θα καναμε αραγε αν δεν υπηρχε η θαλασσα το καλοκαιρι; Μιλαμε για το ωραιοτερο στοιχειο ! Να εισαι καλα ! Ορεστης

Καραβάκι είπε...

Oρέστη στα αλήθεια η θάλασσα είναι το ομορφότερο στοιχείο του καλοκαιριού.Επίσης αλήθεια είναι ότι μερώνει τους ανθρώπους... Ελπίζω να τη χαρείτε φέτος κι εσύ και το Αντιγονάκι.Να είσαι καλά ψυχή μου.Την καλημέρα μου! ΥΓ. Φιλιά πολλά και στους δυο σας.