29/7/09

Άγγελοι στη γη...



Ας γυρίσουμε στο χρόνο πίσω... Ας πάμε σε εκείνες τις αιματοβαμένες ημέρες του 1945. Στο τελείωμα του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου. Εκατοντάδες πόλεις έχουν καταστραφεί. Άλλες έχουν εξαφανιστεί από προσωπού γης. Πενήντα εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί...
Ο Θεός στέκεται στον ουρανό και κοιτάζει από εκεί ψηλά το πως οι άνθρωποι ξανασηκώνονται μέσα από τα συντρίμια και τις στάχτες. Παρατηρεί πως βασιλεύει η απομόνωση. Παρατηρεί επίσης το χτίσιμο νέων πόλεων, που προχωρεί με τον ίδιο ρυθμό που αξάνονται και οι ανθρώπινες ζωές. Το 1965, είμασταν ήδη 3 δισεκατομμύρια...
Τα χρόνια κυλούν και φτάνουμε στο 2009. Ο πληθυσμός της γης διπλάσιος, έχει φτάσει στα 6 δισεκατομμύρια ψυχές. Ίσως και να τις ξεπέρασε.



Ο θεός διακρίνει ότι η θεική δύναμη της αγάπης έχει χαθεί, ενώ η απομόνωση γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο μεγάλη. Παρατηρεί ότι ακόμη πολλοί άνθρωποι πολεμάνε κι ότι το αίμα συνεχίζει να βάφει την ιστορία της γης και του ανθρώπινου γένους. Οι πλούσιοι, χώρια από τους φτωχούς. Οι υγιείς, μακρυά από τους ασθενείς. Οι ελεύθεροι, χώρια από τους σκλάβους. Σύζυγοι, άντρες και γυναίκες που δεν καλύπτουν τον σκοπό του πνεύματος τους.
Έτσι αποφασίζει να καλέσει μια στρατιά αγγέλων και τους λέει... "Mπορείτε να δείτε τα ανθρώπινα όντα; Xρειάζονται βοήθεια! Θα πρέπει να κατεβείτε στη γη...".

- Εμείς;;; ρώτησαν οι άγγελοι με δέος και φόβο, γεμάτοι όμως πίστη.

- Ναι, εσείς είστε οι εντεταλμένοι. Κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά... Δημιούργησα τον άνθρωπο καθ΄ εικόνα και ομοίωσή μου, αλλά με ιδιαίτερες ικανότητες τον καθένα. Επέτρεψα διαφορές ανάμμεσα τους, για να φτιάξουν όλοι μαζί το βασίλειο. Κάποιοι θα έφτιαχναν πλούτη για να τα μοιραστούν με τους φτωχούς. Άλλοι, θα είχαν καλή υγεία για να φροντίζουν τους άρρωστους. Κάποιοι, θα ήταν σοφοί, και, άλλοι, πολύ απλοί, για να μπορέσουν να μοιραστούν αισθήματα αγάπης, θαυμασμού και σεβασμού.
Οι καλοί θα έπρεπε να προσεύχονται για κείνους που ενεργούν σαν να είναι κακοί, ο υπομονετικός να ανέχεται τον νευρωτικό... Τελικά...

- Για τι ακριβώς πρόκειται; ρώτησαν ανήσυχοι οι άγγελοι.

- Μιας και οι άνθρωποι ξέχασαν, ότι τους έκανα διαφορετικούς για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον, θα κατεβείτε εσείς στον κόσμο τους με εμφανείς διαφορές και ειδικές αποστολές...



Εσύ, θα έχεις μια τέλεια μνήμη και αυτοσυγκέντρωση... θα είσαι τυφλός.



Εσύ, θα είσαι πολύ ξεχωριστός με το σώμα σου και πολύ δημιουργικός για να εκφράζεσαι... θα είσαι κωφάλαλος.

Εσύ, θα έχεις βαθιές σκέψεις, θα γράψεις βιβλία, θα είσαι ποιητής... θα έχεις εγκεφαλική παράλυση.




Εσένα, θα σου δώσω το δώρο της αγάπης και θα είσαι εκφραστής της, θα υπάρχουν κι άλλλοι σαν κι εσένα στη γη, και δεν θα υπάρχει καμιά φυλετική διάκριση ανάμμεσα σας, γιατί το πρόσωπο, τα μάτια σας, τα χέρια και το σώμα σας θα είναι ίδια. Σα να είστε αδέρφια εξ αίματος... Θα έχεις Σύνδρομο Down.



Eσύ, θα είσαι κοντούλης, και το χιούμορ και η γλυκύτητα σου θα φτάνουν μέχρι τον ουρανό... θα είσαι νάνος.


Εσύ, θα ζήσεις στη γη, αλλά το μυαλό σου θα παραμείνει στον ουρανό, θα προτιμάς να ακούς τη δική μου φωνή από αυτή των ανθρώπων... Θα είσαι αυτιστικός.



Εσένα, τα οστά σου θα είναι πολύ ευάλωτα, και αν και θα σπάνε συνέχεια, η εξυπνάδα και η χαρά σου δεν θα συγκρίνονται με κανενός άλλου... θα έχεις ατελή οστεογένηση.



Εσύ, θα γεννηθείς με δυσμορφίες εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά θα είσαι ένα άτομο πολύ θετικό και πρόσχαρο... θα έχεις Σύνδρομο Morquio.



Στο τελευταίο αγγελάκι είπε... Θα είσαι εργατικός όπως κανείς άλλος, θα σου λείπουν τα χέρια μα θα τα κάνεις όλα με τα πόδια και το στόμα.

Οι άγγελοι ένιωσαν ικανοποιημένοι με την αποστολή που έδωσε στον καθένα ο Θεός, αν και ήταν θλιμένοι που έπρεπε να αφήσουν τον ουρανό και να κατεβούν στη γη.

- Πόσο θα ζήσουμε χωρίς να σε βλέπουμε; Πόσο θα είμαστε μακρυά σου;

- Mην ανησυχείτε, θα είμαι πάντα μαζί σας. Εξάλλου αυτό, θα κρατήσει μερικά χρόνια. Θα είναι μόνο για μια στιγμή στο αιώνιο ρολόι.



Οι άγγελοι κατέβηκαν στη γη. Καθένας, ήρθε στην μήτρα μιας μητέρας, και πήρε μορφή σε λίγους μήνες. Με τη γέννηση τους, τους δέχτηκαν με πολύ πόνο, προξένησαν φόβο και ταραχή. Κάποιοι γονείς αρνήθηκαν την αποστολή, άλλοι ενοχλήθηκαν, άλλοι επέρριψαν ευθύνες διαλύοντας τις οικογένειες τους.
Μα υπήρξαν και κάποιοι, που έκλαψαν από αγάπη, και αποδέχτηκαν την Ευθύνη. Την Ευθύνη να τα θρέψουν, να τα εκπαιδεύσουν. Την Ευθύνη να τα καθοδηγήσουν στη Ζωή.

Κι ο άνθρωπος συνεχίζει να μαθαίνει από αυτό το δύσκολο μάθημα που του έστειλε ο Θεός. Άγγελοι συνεχίζουν να κατεβαίνουν στη γη, με ανώτερα πνεύματα σε κορμιά. Και θα συνεχίσουν να έρχονται μέχρι να δείξουμε ανθρωπιά. Μέχρι να τελειώσουν οι πόλεμοι και να ξεμπερδέψουμε με τις διαφόρες μας. Μέχρι να αποδείξουμε, ότι οι αξίες μας είναι πάνω από τη δυσαρέσκεια, το μίσος και τη ζήλεια.
Οι άγγελοι γνωρίζουν ότι το έργο τους είναι η Ένωση. Η Πίστη, η Ελπίδα, και η φιλανθρωπία που θα ορίζονται από την αγάπη. Αυτοί έχουν μάθει να συγχωρούν, και με μεγάλη υπομονή ζούνε τη ζωή τους φωτίζοντας όλους όσους έμαθαν να αγαπούν.

16 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Είσαι Απίστευτη..

τέλος!!!

θα ήθελα να σου πώ κι άλλα μα σταματώ εδώ..

μόνο ένα Ευχαριστώ!

ariteta είπε...

Γλύκα μου, καταπληκτικο το κειμενο σου...
Δεν εχω λογια ειλικρινα! Συγκινήθηκα πολύ!!!

issallos είπε...

γιατι μου το κανεις αυτοοοοοο .....!!!
...υπεροχος ο λογος σου....!!!
...υπεροχος και ο λογος που το εγραψες αυτο..
...εγω τωρα γιατι νιωθω υγρη την ψυχη μου;...
...κι εχω και κοσμο....καλεσμενο........
...ειδα κι επαθα να ερθω.....μην 'φυγω' παλι
....δεν μπορει...βαλτη θα εισαι....!!!!
ξερεις....ασχετο....αλλα αυτα τα 'σημαδια'που μας βαραν καμπανακια..... οι αγγελοι μας τα φερνουν....

υγ...περνα κι απ την Λιλιθ....και θα δεις κι αλλο σημαδι ....ειστε βαλτες...δεν μπορει!!!!
φιλια........εφυγα !!!!!

Δημητρης είπε...

Το ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι... το ξέρουμε! Όμως γιατί το ξεχνάμε;

korinoskilo είπε...

...............

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Συγκλονισμένη!!!

Κράμα είπε...

Απίστευτη ανάρτηση!
Δεν υπάρχουν λόγια νμα περιγραφεί το τι προξένησες στις ψυχές μας!
Να είσαι καλα!

Lilith είπε...

Δεν είναι τυχαίο το ότι μιλήσαμε κι' οι δύο για άγγελους...
Ποιος ξέρει...
Ίσως αυτές τις μέρες να βρίσκονται πιο κοντά μας.
Συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου!
Συγχαρητήρια για τα λόγια σου!
Σ' ευχαριστώ γι' αυτό που με έκανες να νιώσω και σ' ευχαριστώ για το δάκρυ που έφερες στα μάτια μου.
Να' σαι καλά!

Καραβάκι είπε...

Ευρύνοε τίποτα δεν γίνεται στην τύχη... κι εγώ σε ευχαριστώ.Και εύχομαι να μάθουμε κι άλλα από τα κοινά μας ταξίδια.Να είσαι καλά!

Καραβάκι είπε...

ariteta μου ας το κρατήσουμε μόνο μέσα μας κι ας το έχουμε οδηγό.Να είσαι καλά ψυχή μου και χάρηκα που σε είδα στο καραβάκι.Καλό σου απόγευμα!

Καραβάκι είπε...

issallos οι μεγάλες συγκινήσεις είναι επικύνδινες ...ήρεμα... και όλα θα πάνε καλά!Καλώς όρισες και πάλι κοντά μας.Μας έλλειψες.Θα περάσω κι από τη Lilith.Είμαι σίγουρη ότι έχει αφιερώσει πάλι...φιλιά κι από μένα!Καλό απόγευμα!

Καραβάκι είπε...

Δημητρό μάλλον κάποιος λόγος θα υπάρχει.Τι λές;

Καραβάκι είπε...

Λένα κάνε μου σε παρακαλώ μια μεταφράση στις τελίτσες...Φιλάκια πολλά!

Καραβάκι είπε...

Αγγελικούλα μου γλυκειά... σε ευχαριστώ...

Καραβάκι είπε...

Lilith μου αγαπημένη χαίρομαι που σε συνάντησα στο δρόμο μου.Και εύχομαι να είναι τα ταξίδια μας όλο και πιο διδακτικά.Όλο και πιο ανθρώπινα.Να είσαι καλά.Σε ευχαριστώ κι εγώ...

korinoskilo είπε...

μεταφραση ειναι δεν εχω λογια ....... το ξερεις οτι μου συμβαινει σπανια αυτο ....... αρα .... τελειο ολο και το κειμενο και η φωτος και το νοημα
φιλια