1/7/10

Εκεί και τότε...



Το ΠΑΣΟΚ είναι θρησκεία και οι θρησκείες δεν ενδιαφέρονται για το παρόν. Μας καλούν να απαρνηθούμε τις επίγειες επιθυμίες μας και να επενδύσουμε στη ζωή «μετά»...

Το Ισλάμ τάζει ουρί και ρυζότο μέχρι σκασμού σε ποικίλες παραλλαγές. Ο Ινδουισμός υπόσχεται πρόκριση σε κάποιο από τα επίπεδα του Παραδείσου (υπάρχει ταξική διαβάθμιση και αριθμός πρωτοκόλλου αρετής) ενώ ο Βουδισμός προτείνει το ίδιο περίπου πακέτο αλλά πλειοδοτεί επιτρέποντας την κατανάλωση βοδινού υψηλής πρωτεϊνικής αξίας επιδεκτικού κοκκινίσματος, σωταρίσματος και μακαροναρίσματος. Ο Χριστιανισμός, στις ατομικές συμβάσεις του με έκαστο πιστό, συμπεριλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο περί ξέγνοιαστης αιωνίου ζωής στο βιολογικό κήπο της ΕΔΕΜ και χωρίς ψιλά γράμματα. Ο Γιώργος Παπανδρέου τέλος, πιο πρακτικός απ’ όλους, δεν το πάει όσο μακριά το πάνε οι άλλοι. Με την πεποίθηση ότι «εδώ είναι ο Παράδεισος και η κόλαση είναι εδώ» επικαλείται ένα προθανάτιο «μετά» για το οποίο εγγυάται: δια βίου επιβίωση, επίδομα σύνταξης, μεγάλη γκάμα αφεντικών, στρατηγικούς επεγδυτές και σοσιαλιστικό, ιμπρεσσιονιστικό φόντο.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι για φτάσει κανείς στο «επέκεινα», αντιμετωπίζει πρώτα το «εδώ και τώρα».

Για το «εδώ και τώρα» το Ισλάμ απαιτεί σεμνότητα, ταπεινότητα, ανοχή στα φάλτσα των μουφτήδων και καθημερινά φιλάκια στα χαλάκια (ήτοι προσευχή). Σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις το Ισλάμ μπορεί να ανοιχτεί τέντα και να ζητήσει από τους οπαδούς του να φορέσουν τρεις σειρές φυσεκλίκια και να αναχωρήσουν μια ώρα αρχύτερα για το μεγάλο ορυζώνα... (Αλλά σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις...) Ο Ινδουισμός εικονογραφεί το παρόν του πιστού με πλείστες όσες θεότητες εκ των οποίων κάμποσες έχουν προβοσκίδες και πολλά χέρια. Κι όταν οι θεότητες έχουν πολλά χέρια, οι πιστοί μένουν νηστικοί. Θυμίζει λίγο Σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ο Βουδισμός προβλέπει για τους «απομεμακρυσμένους» χρήστες του, ζωή πολύ λιτή και εντατικό πρόγραμμα τίποτα μετά διαλογιστικού καθόλου. Οι βουδιστές συχνά τρέφονται με αγνή παρθένα ενέργεια (πράνα εξ ουρανού) που είναι light, δωρεάν κι αφορολόγητη. Τα Mall στο Θιβέτ δε θα είχαν καμία τύχη. Μιλάμε για αντιδύση.

Ο Χριστιανισμός ζητάει από τους πιστούς να αγαπάνε ο ένας τον άλλο, να μοιράζονται αυτά που έχουν, να είναι ολιγαρκείς και να μην εποφθαλμιούν τα ξένα υπάρχοντα. Εντάξει, θεωρητικώς δεν υπάρχουν χριστιανοί σ’ αυτόν τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ τέλος, ζητάει από τους οπαδούς του να άρουν τις αμαρτίες των άλλων, να πληρώσουν δικούς και ξένους λογαριασμούς, να παραχωρήσουν δικαιώματα, να εργάζονται σε όλη τους τη ζωή έναντι light αμοιβής και να πιστεύουν ότι αυτό που τους συμβαίνει είναι η καλύτερη εκδοχή.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέφτουν. Ένα σωρό παράδοξα έχει πιστέψει κατά καιρούς η ανθρωπότητα...

Πηγή:To Ποντίκι

2 σχόλια:

Side21 είπε...

Καλόόόοοο !!!
Βέβαια ο Χριστός ...
σε έκτακτες περιπτώσεις ...
έπιανε στα χέρια το φραγγέλιο ...
και που σε πονεί και πού σε ζώζει !!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ εύχομαι ...

Καραβάκι είπε...

Το φραγγέλιο... ωραία λέξη!Χρειάζεται μάλλον που και που από καμιά βουρδουλιά!
Καλό μήνα και σε σένα!