4/7/10

Απλά μαθήματα πολιτικής και οικονομίας...



... (χορηγία Ανδρέα Λοβέρδου)

Πώς να διατηρείτε τους συνταξιούχους διαρκώς ικανοποιημένους με μια σειρά από απανωτά δυσάρεστα διλήμματα:

Θες 800 ευρώ σύνταξη ή 600;

- 800.

- 600 ή 400;

- 600.

- 400 ή 200;

- 400.

- 200 ή τίποτε;

- 200.

(Ο συνταξιούχος αποχωρεί με 200 ευρώ σύνταξη τρισευτυχισμένος)

Αν ρίξετε μια ματιά στο κατοχικό "Βήμα" του 1944 (κατ΄ ευφημισμόν ονομαζόταν τότε "Ελεύθερον Βήμα"), θα διαπιστώσετε ότι οι Γερμανοί αναγγέλλουν κάθε μέρα και μια νέα ΝΙΚΗ εκατό με διακόσια χιλιόμετρα ΠΙΟ ΠΙΣΩ από την προηγούμενη. Την ίδια ακριβώς τακτική εφαρμόζει σήμερα και ο στρατάρχης Λοβέρδος με τις συντάξεις.


2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα, μου θύμησες μια ιστορία με τον Χότζα.Θα την ξέρεις ίσως.Η γυναίκα του παραπονιόταν που το σπίτι τους ήταν μικρό και του ζητούσε να πάνε σ΄ένα μεγαλύτερο.Ο Χότζας αφού έφερε την μάνα του την πεθερά του την γάτα και τον κοπρίτη σκύλο της γειτονίας και πια δεν μπορούσαν να κουνηθούν μέσα στο σπίτι είπε στη γυναίκα του και σιγά σιγά ξεφορτωνόντουσαν κάθε μέρα και κάποιον.Έτσι στο τέλος όταν μείναν οι δυο τους όπως και πριν η γυναίκα του Χότζα ήταν πολύ ευχαριστημένη.Το κακό είναι ότι εμείς πια δεν θα είμαστε ποτέ σαν και πριν και αυτό δεν πρέπει να το δεχτούμε.
Καλό σου βράδυ.

Καραβάκι είπε...

Black Bedlam

Αν και τις ιστορίες του Χότζα τις άκουγα από παιδί τη συγκεκριμένη ποτέ δεν μου την είπανε.Θα την κρατήσω και σε ευχαριστώ.Σίγουρα κάπου θα χρειαστεί για να θυμίζει ότι τελικά όλα στο μυαλό είναι.
Μάλλον για να προχωρήσουμε κι εμείς στη φάση που είμαστε πρέπει να το δουλέψουμε πρώτα εκεί.Αν μας έχει μείνει καθόλου...