20/8/09

Περίπατος εντός των τειχών...



"Χάραζε ο τόπος με βουνά πολλά κι ανάτελλε τα ζωντανά του, καλούς ανθρώπους και κακούς, νυφίτσες, αλεπούδες, μια λίμνη ως κόρην οφθαλμού και κάστρα πατημένα. Θα'ναι τα Γιάννενα, ψιθύρισα, στο χιόνι και στον άγριο καιρό γυάλινα και μαλαματένια.
Κι όσο πήγαινε η μέρα, σαν το βαπόρι σε καλά νερά, είδα και μιναρέδες κι άκουσα τα μπακίρια να βελάζουν..."

Κόσμος πάει κι έρχεται στη λίμνη. Άλλοι κάνουν περίπατο, άλλοι τρέχουν και άλλοι απλά κάθονται στα όμορφα πάρκα με το καταπράσινο γρασίδι, αγναντεύοντας τη λίμνη. Όλα μοιάζουν απίστευτα ήρεμα. Σαν να τα τραβά ο φακός μιας μηχανής σε αργή κίνηση. Νιώθω σα να είμαι έξω από την πραγματικότητα...

Το κάστρο, τα κρυμμένα αγάλματα μέσα στα πυκνά φυλλώματα, οι εναλλαγές σκιάς και φωτός κάνουν το τοπίο απόκοσμο. Παρόλο τον κόσμο που κινείται γύρω από τα τείχη κανένας θόρυβος δεν ταράζει τη γαλήνη του τοπίου. Μια ομάδα με κωπηλάτες μόνο που σκίζουν με αρμονία τα στάσιμα νερά της λίμνης και πολλά πουλιά. Αναμμέσα τους και πάπιες που ψάχνουν για τροφή. Ιδανικός ο χώρος για έναν πρωινό περίπατο. Σε κάνει να παίρνεις δύναμη και σου χαρίζει μόνο όμορφες σκέψεις.
Ένας καφές με θέα την λίμνη, περιμένοντας το καραβάκι που θα μας ταξίδευε μέχρι το νησάκι της Κυρά Φροσίνης...

10 σχόλια:

issallos είπε...

Γεια σου Αζα μου !!!
Αυτα τα μερη ειναι μαγικα...!!!
Αν ποτε ζησαν ξωτικα σ αυτο τον τοπο εκει ειναι η πατριδα τους !!!
Εχει αιωνια βουνα απατητες πλαγιες κρυμενες πηγες και λιμνες σαν αγκαλιες θεων !!!!
Εκει ειδα τον Παραδεισο....λιγο πιο πανω απο το Μετσοβο
Πολυ την χαρηκα την εκδρομη σου !!
Αυτο κιαν ειναι μοιρασμα !!!
Σ ευχαριστω !!!!

ΥΓ κατι ηξερα που βρηκα το αλλο μου μισο εκει πιο πανω, απο το Πλαισιο
(η καταγωγη της)....!!!!
Ευγε σου...με ταξιδεψες και μενα !!!

Ευρύνοος είπε...

Τελικά, όλοι είμαστε ερασιτέχνες (εραστές της Τέχνης) φωτογράφοι..
όμορφες εικόνες μας έφερες..
έχω επισκεφτεί τα Ιωάννινα και πάνε χρόνια.. μα πάντα όμορφα παραμένουν..

:-)

Unknown είπε...

Μπραβο Γλυκερια μου με ταξιδεψες και ειχα καιρο να παω.Φιλια

Καραβάκι είπε...

Ίσσαλε η χώρα μας έχει σπάνιες ομορφιές.Κι αυτές είναι κρυμμένες συνήθως κι όχι εκεί που συνωστίζονται βάρβαρες ορδές ανθρώπων.Και θέλει να έχεις ανοιχτά τα μάτια της ψυχής για να μπορείς να τα δεις.Χαίρομαι που βρήκα κι άλλους ανθρώπους εδώ μέσα που μπορούν και βλέπουν... και αισθάνονται... και νιώθουν! Τελικά πολλοί βρήκατε το άλλο σας μισό στα μαγικά εκείνα μέρη και είναι όμορφο αυτό.Οι Ηπειρώτες είναι καθαροί άνθρωποι.Καλόκαρδοι και μεγαλόκαρδοι.Χαίρομαι που σου άρεσε το ταξίδι μας στο καραβάκι και σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

Καραβάκι είπε...

Και που να δεις τι έχει να γίνει τις επόμενες μέρες Ευρύνοε!Θα έχω αποκλειστικό μοντέλο να φωτογραφίζω -άντε σου δίνω και αποκλειστική είδηση!- και σκοπεύω να τραβήξω χιλιάδες φωτογραφίες!Εύχομαι να πάτε σύντομα στα Γιάννενα.Σίγουρα σας περιμένουν!

Καραβάκι είπε...

Ελευθερίτσα μου άντε να αποφασίσετε να έρθετε και Βόρεια.Έχει και δω πολλές ομορφιές!Φιλιά κι από μένα και να περνάς καλά στον τόπο της καρδιάς σου!

Savvina είπε...

Θα κρατήσω μόνο κάποιες σου γραμμές και δεν θα πώ περισσότερα γιατί με κάλυψες:
"Τελικά πολλοί βρήκατε το άλλο σας μισό στα μαγικά εκείνα μέρη και είναι όμορφο αυτό.Οι Ηπειρώτες είναι καθαροί άνθρωποι.Καλόκαρδοι και μεγαλόκαρδοι."

Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ θα σου πώ (καθότι είναι η καταγωγή μου από την Ήπειρο).

Καλό σου βράδυ Aza.
Φιλιά.

Καραβάκι είπε...

Savvina :)
Mια καλημέρα από μένα!Μεγάλη,χαμογελαστή και πολύχρωμη!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Αζα ένα μεγάλο ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας αυτή την εκδρομή.(και δεν είναι το μόνο που μοιράζεσαι)Αισθάνουμε τυχερή που σε γνώρισα.Αυτό που εκπέμπεις είναι γλύκα(τα βαφτιστικά μας ονομ.δεν είναι τυχαία,λένε)και κάθε σου κίνηση είναι ένα χέρι που απλώνεις και κάνεις τον άλλον με μαγικό τρόπο,..να σκεφτεί...να νοιώσει..μακριά απ' τα ανούσια και τα μηδαμινά της ζωής.

Βλέποντας τη Λίμνη ΄δεν μπόρεσα να ξεφύγω άπ το μύθο..εγώ εκεί..να σκέπτομαι την Ευφροσύνη..

ΥΓ. Να προσέξεις: την υγρασία,τα ζουζούνια,να πάρεις κανα ρούχο μαζί,να μή μαζέψεις τίποτα αν δεν το γνωρίζεις,και μην το φας
το λουρί του ΄Μήτσου μή ξεχάσεις και πρόσεχε μή τον χάσεις. Ούφφ
Αντε,μωρέλλιμ,φιλιά.

Καραβάκι είπε...

Ελίτσα,σ αγαπώ πολύ...
:)