25/8/09

Λίγες και άτακτες... ή αλλιώς η κραυγή της σιωπής...




Ζορίζονται οι λέξεις τούτες τις μέρες. Ζορίζονται να γίνουν ιστορίες. Δεν μαζεύονται. Άλλες έχουν σκορπιστεί στους δρόμους, άλλες στα δάση και άλλες σκόρπιες σκέψεις ή θυμωμένες απορίες.

Ακόμη και όταν μερικές, λίγες, αποπειραθούν να μαζευτούν, οι πιο συντηριτικές, οι δακρυγόνες, τις διαλύουν. Μου είναι αδύνατο να τις περιφρουρήσω. Αντιπαθώ την οργανωμένη τεχνητή περιφρούρηση. Τόσο, όσο εκτιμώ την άτακτη αυθόρμητη αυτοοργάνωση και της κάθε εξουσίας την περιφρόνηση. Η δεύτερη εκπορεύεται από την ελεύθερη ζωή ενώ η πρώτη από την μανιώδη καταδίωξη της.

Να, είδατε; Ούτε εκατόν είκοσι λέξεις δεν κατάφερα να συλλέξω. Κάποιες έχουν μαζευτεί δίπλα εδώ στο γραφείο μου και φωνάζουν συνθήματα.


Για σιγά... ακούω κάτι...

8 σχόλια:

Γρύπας είπε...

"...Θυμωμένες απορίες..."

Παράξενη φράση. Σίγουρα μπορεί να εκφράσει εμπειρία πολλών. Το νόημά της όμως ξεθωριάζει όταν δεν αφορά και την δική μας επίδραση στους άλλους -εν είδει αυτοκριτικής...

Από έναν εικονικό περίπατο σε "ξεχασμένα" μέρη.

Καλημέρα.

Ευρύνοος είπε...

Δύσκολα τέτοιες ώρες να πούμε κάτι..
άλλα ήθελα να πώ σε όλους σας, άλλα αναγκάστηκα να πώ..
βλέπεις, οι εξελίξεις μας οδηγούν την σκέψη κάποιες φορές αλλού..

προσεχώς ας ευχηθούμε καλύτερα..

καλησπέρα..

Savvina είπε...

Οι θυμωμένες απορίες σε αυτή τη ζωή που κάποιοι μας έχουν επιβάλει θα μένουν πάντα στα βάθη της ψυχής μας.
Και αυτό γιατί μας έχουν υπνωτίσει τόσο καλά ώστε να σκεφτόμαστε πάρα πολύ να κάνουμε κάτι, να αντιδράσουμε για το δικό μας καλό, για να καταφέρουμε να ζήσουμε με περισσότερο οξυγόνο.

υγ:για να σου φτιάξω λίγο την διάθεση πέρνα μια βόλτα από το blog μου, κάτι σε περιμένει.
ΕΝΕ ΒΡΑΒΕΙΟ...
Φιλιά πολλά.

AlexMil είπε...

γεια σο

Οταν δεν βγαίνουν οι λέξεις καλύτερα άστες απο το παράθυρο. και ελεύθερες θα είναι και μπορεί να ενωθούν με άλλες αναρχικές που θα περιτριγυρίζουν.

Καραβάκι είπε...

Γρύπα ναι είναι μια παράξενη φράση.Το νόημα ξεθωριάζει ανάλογα με το πως το χρησιμοποιεί ο καθένας... Χαίρομαι που σε βλέπω στο καραβάκι.Χαίρομαι πολύ...Καλό βράδυ και να είσαι καλά!

Καραβάκι είπε...

Ευρύνοε αφού πάντα κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις... Είθε προσεχώς καλύτερα!Καλό βράδυ!

Καραβάκι είπε...

Σαββινάκι όπως τα γράφεις είναι.Και χαίρομαι που τα βλέπεις όλα αυτά.Ξέρεις δεν είναι και τόσο εύκολο να βλέπεις τελικά.Λίγοι το καταφέρνουν και είσαι εκεί με αυτούς.Βραβειάκι;;;TΙ ετοίμασες πάλι κοριτσάκι μου;;;Έρχομαι αμέσως... καλό βράδυ!

Καραβάκι είπε...

AlexMil μου άρεσε η σκέψη σου.Ελεύθερες λέξεις αφημένες από το παράθυρο να πετάνε στον αέρα μέχρι να γίνουν ένα... Πολύ όμορφη εικόνα... Την έχω!Καλό βράδυ και σε ευχαριστώ!