30/8/09

Ανθρώπων έργα...


Μια μέρα ο δάσκαλος πήρε τα παιδιά και πήγαν να κάνουν το μάθημα στο δάσος. Είδαν όμως τους ξυλοκόπους να έχουν ρίξει όλα τα δέντρα εκτός από ένα και κάθισαν στη σκιά του. Τα παιδιά ρώτησαν τον δάσκαλο πώς και γιατί αυτό το δέντρο δεν το κόψανε κι ο δάσκαλος ρώτησε τους ανθρώπους που πελεκούσαν.

«Γιατί είναι άχρηστο», απάντησε ένας. «Ούτε για έπιπλο κάνει, ούτε για οικοδομή, ούτε για προσάναμμα, ούτε για τίποτε».

Τότε ο δάσκαλος γύρισε στα παιδιά και είπε.

«Να, έτσι άχρηστοι να γίνετε κι εσείς, παιδιά μου, σαν αυτό το δέντρο. Για να μην μπορούν να σας κάνουν ούτε έπιπλα, ούτε οικοδομή, ούτε να σας καίνε για να ζεσταίνονται εκείνοι, αλλά να έρχονται οι άνθρωποι και να ξαποσταίνουν στη σκιά σας».

* Xαρισμένo από ένα αγρίμι του δάσους...


18 σχόλια:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σαν τη δική σου τη σκιά,Πλατάνι μου!
Και το τραγούδι; Παναγιά μου!
Φιλιά.

korinoskilo είπε...

απιθανη ιστορια!!!!!
δεν την ειχα ξανακουσει
θενκς θενκς θενκς :)

alkmanas είπε...

Μας αρέσετε, όσο κι αν τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε-κι ο τίτλος μας πάει...
φιλικά και εγκάρδια
Βασίλης Ζ.

fotini είπε...

!!!!!!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Η άγνοια είναι ευτυχία τελικά, και για το δέντρο και για τον άνθρωπο,αυτό πιστεύω πως είναι το νόημα!

Καλή εβδομάδα!

Ευρύνοος είπε...

Aza

έτσι άχρηστος γίνομαι κι εγώ..

ευτυχία λέγεται αυτό..

καταπληκτικό κείμενο..!

fractal είπε...

Καλήσπέρα ΑΖΑ.
Μάλλον οι σύγρονοί μας το ερμήνευουν διαφορετικά..
"Για να μην σε πειράξει κανείς πρέπει να είσαι άχρηστος."

Osiris είπε...

Βρε το δέντρο!!!
:)

Καλημέρα Καραβάκι.

Υπέροχο!

Καραβάκι είπε...

Ελίτσα ένιωσα σαν υπεραιωνόβια έτσι που το έγραψες.Σαν να κουβαλούσα στις πλάτες μου όλους τους αιώνες... Καλή βδομάδα και καλημέρα!

Καραβάκι είπε...

Λενιώ, αυτή είναι η ομορφιά της ανθρώπινης επικοινωνίας.Το να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα και να γίνεσαι κάθε μέρα λίγο καλύτερος από χτες.Ούτε κι εγώ το είχα ακούσει ποτέ το παραμυθάκι.Είναι συγκλονιστικό όμως αν σκεφτεί κανείς τι προσφέρει η σκιά ενός δέντρου... Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Καραβάκι είπε...

alkmanas, τρέχουμε και αναρωτιέμαι γιατί... Η ζωή δεν θέλει να τρέχεις πανικόβλητος όπως κάνουν οι περισσότεροι.Θέλει να την διαβαίνεις σε έναν περίπατο.Να μπορείς να απολαμβάνεις τις στιγμές.Τις εικόνες.Τις μυρουδιές.Να νιώθεις ότι είσαι ζωντανός.
Ανθρώπων έργα!Μεγαλειώδη,κι όχι μηδαμινά.
Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Καραβάκι είπε...

fotini, αν και δεν μπόρεσα να καταλάβω προς τι η τόσο μεγάλη σου έκπληξη,μια καλημέρα και σε σένα και ευχές για μια όμορφη βδομάδα.

Καραβάκι είπε...

Αντρέα μου τελικά θέλει μεγάλη συζήτηση αυτό που έγραψες.Που φτάσαμε ε;Έτοιμοι να ξαναγυρίσουμε στην εποχή της φωτιάς,στον homo sapiens... Τόση γνώση πήγε χαμένη.Γύρισε εναντίον μας... Την καλημέρα μου και καλή βδομάδα Αντρέα!

Καραβάκι είπε...

Ευρύνοε, πως φτάσαμε ως εδώ;Nα χρησιμοποιούμε λέξεις όπως άχρηστος,ανεύθυνος,σκιά και να αλλάζει η σημασία που είχαν μέχρι πρότεινος;Αχ καημένε Τριανταφυλλίδη... ευτυχώς δε ζεις να δεις τι μεταμόρφωση της ελληνικής γλώσσας!
Μια καλημέρα και ευχές για καλή βδομάδα!

Καραβάκι είπε...

fractal σε τούτη τη χώρα θα επιπλέουν πάντα οι φελλοί... Έχουμε χάσει τον μπούσουλα.Τι σημαίνει άχρηστος,χρήσιμος,νοήμων,καλός,κακός κλπ.Νομίζω όπως και να έχει πως πάψαμε να ασχολούμαστε με τα σημαντικά.Κοιτάμε πια το δέντρο και όχι το δάσος... Το δάχτυλο κι όχι το φεγγάρι... Κρίμα!Μια μεγάλη καλημέρα και μια καλή βδομάδα να έχεις!

Καραβάκι είπε...

Osiri,ένα δέντρο και κοίτα πόσα μπορούμε να μάθουμε...Φαντάσου από ένα ολόκληρο δάσος!
Μια καλημέρα,πολλά φιλιά και ευχές για μια καλή βδομάδα!

fotini είπε...

δεν ηταν εκπληξη! θαυμασμος ηταν για το μηνυμα που μας μετεφερες με την αναρτηση σου.... τα λογια μου φαινονταν φτωχα.... μα ηθελα με καποιο τροπο να σου δειξω οτι με εντυπωσιασε η απλοτητα της ιστοριας κ το βαθος της ταυτοχρονα

καλο σου βραδυ

Ανώνυμος είπε...

το αγριμι του δασους νοιωθει ευχαριστημενο