23/5/09

H ζωΗ δεν τελειώνει με ήττα


























Το βιβλίο του Δημητρού το περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Μετά το "Μικρασίας Έρως", ένα βιβλίο κατάθεση ψυχής, ο Δημητρός Καραβασίλης, περιμένει όπως κι εμείς, να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και το δεύτερο βιβλίο του.

Μια ιστορία... και μια ιστορία. Η πρώτη, με τα γεγονότα, τα πρόσωπα και την πλοκή της ιστορίας της. Ιστορία που υφαίνεται στον μαγικό χώρο των θαυμάτων της Επιστήμης, το προσκήνιο και το σκοτεινό παρασκήνιο της έρευνας. Μυστικές λέσχες πολεμούν για το μονοπώλιο της γνώσης και του μυστηρίου της ζωής. Όλα αυτά στις παρυφές ενός συγκλονιστικού, επερχόμενου καιρού.
Η δεύτερη, όχι τόσο εμφανής, μα πανταχού παρούσα. Με τα ερωτήματα και τις αγωνίες του ανθρώπου του κάθε καιρού. Με το θάνατο, τη ματαιότητα και το νόημα της ζωής να δραπετεύουν από τις σελίδες αυτού του βιβλίου και να ψάχνουν με επιμονή τα μικρά "γιατί και τα μεγάλα "μήπως" και του πιο ανυποψίαστου αναγνώστη.
Μια ιστορία του "σήμερα" ... και μια ιστορία του "πάντα"... Πιασμένες χέρι χέρι γεφυρώνουν το χρόνο και αναζητούν το πρόσωπο σου. Το πιο κρυμμένο... και το πιο αληθινό.

Εύχομαι κι αυτό το βιβλίο σου κυρ δάσκαλε, να είναι καλοτάξιδο!



Μια γεύση από το πρώτο βιβλίου του Δημητρού...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλοτάξιδο θα είναι.Θέλω και εγω να το αναρτήσω στον Θαλασσοκράτορα ο φίλος σου αξίζει πολλα.

Καραβάκι είπε...

Μπορείς να το αναρτήσεις.Δεν νομίζω να διαφωνεί ο Δημητρός.Άλλωστε τέτοια βιβλία πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω να τα μαθαίνει ο κόσμος.Είναι γεμάτα ευαισθησία και όμορφες αναμνήσεις.Διαμάντια, που σπάνια συναντάς στις μέρες μας.

Δημητρης είπε...

Γλυκερία μου, σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις να φιλοξενείς στο καραβάκι σου τα ταξίδια μου!!! Οπως και πριν στο προηγούμενο, έτσι και τώρα, είσαι στήριγμα γερό, καπετανίσιο!!! Να είσαι καλά!!!

Καραβάκι είπε...

Δημητρό νιώθω άβολα με όλα τούτα τα λόγια.Έκανα αυτό που ήθελα και δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς.Να πάει καλά το βιβλίο σου.Αυτό έχει σημασία,γιατί το αξίζεις.Και θα πάει όπως έγραψε και ο Thalassokrator.Καλό βράδυ σου εύχομαι.