2/10/09

Χαιρέτα μας τον πλάτανο...



11 εκατομμύρια Έλληνες μαζί με τους μετανάστες , νόμιμους ή λαθραίους ,χαζοβιόληδες ή σοβαρούς , βλάκες ή ατσίδες , μωρά ή ξεμωραμένους, γυναίκες ή γυναικωτούς , τουτέστιν τοιούτους , παντρεμένους, ανύπαντρους κι ακόμα 11 εκατομμύρια μαζί με τους πολιτικούς και τους ψηφοφόρους αλλά και αυτούς που δεν έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου.

Με τους κομματικούς σκληροπυρηνικούς που συνήθως, τρέχουν στις κομματικές συγκεντρώσεις ως σφουγκοκωλάριοι και ψηφίζουν δαγκωτό τον αρχηγό ασχέτως αν ο αρχηγός είναι χαζός ή πανέξυπνος, ανίκανος ή ικανός και μαζί με αυτούς και οι ψηφοφόροι οι νηφάλιοι που θες από οικογενειακή παράδοση, θες από ψύχραιμη αξιολόγηση ανήκουν σε μια πολιτική παράταξη ή μεταπηδούν ανάλογα με το συμφέρον όχι του τόπου (προς Θεού όχι τέτοια αναχρονιστικά στην εποχή της καπιταλιστικής κονόμας ) αλλά το ατομικό τους.

Τέλος πάντων 11 εκατομμύρια Έλληνες τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει όλοι πολιτικοί αναλυτές. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μη κάνει τον πολιτικά ενήμερο περί του τι και πώς και γιατί μπορεί να πάρει την αυτοδυναμία το ένα ή το άλλο κόμμα ή να έρθει πρώτο και με τι ποσοστά και γιατί σχηματίζεται κυβέρνηση ή ξαναπάμε για εκλογές και από ποιόν εξαρτάται η πρωτιά ή ο…πάτος!

- Δεν υπάρχει σου λέω αυτοδυναμία , σου το λέω εγώ και σημείωσέ το διότι…

- Δεν ξέρεις τι λες, πετάγεται από το διπλανό τραπέζι αυτόκλητος συνομιλητής ο άλλος.Δώσε βάση να σου εξηγήσω.

- Τρίτη παράμετρος ο Νώντας από την άλλη πλευρά του τραπεζιού. Έχεις ένα χαρτί να σου βάλω κάτω τα νούμερα. Αρίστο- φωνάζει τον καφετζή-φέρε ρε συ ένα χαρτί και ένα μολύβι.

Παρατάει τους καφέδες ο καφετζής και έρχεται να προσθέσει κι αυτός τη δική του ανάλυση περί του τάδε ή του δείνα κόμματος. Τι να το κάνεις το χαρτί και το μολύβι χριστιανέ μου; Εδώ είναι κουκιά μετρημένα. Δύο τινά θα συμβούν. Ή κάνεις αυτοδύναμη κυβέρνηση ή δεν κάνεις οπότε…

- Οπότε ;

- Οπότε πάμε για εκλογές ξανά μέχρι τέλος Νοεμβρίου και με τον νόμο Παυλόπουλου…

- Σιγά μωρέ που θα πάμε για εκλογές. Δεν αντέχει ο τόπος δεύτερη εκλογική αναμέτρηση εν τω μέσω οικονομικής κρίσεως το λένε οι οικονομολόγοι..

- Ποιοι οικονομολόγοι; Αυτοί μας πήραν στο λαιμό τους . Ο Βενιζέλος είχε πει…

- Τώρα μάλιστα. Να γυρίσουμε στο κατά Λουκάν. Πάλι καλά που δε μας λες για τον Αγαθάγγελο.


Όσοι άνθρωποι τόσες γνώμες και τόσες αναλύσεις. Αν οι οικολόγοι πιάσουν τόσα + 2,6 ο άλλος - 1-7 λόγω διάσπασης μείον το ποσοστό των λ.μ δια των αναρχικών επί του ποσοστού των αντιεξουσιαστών διά της τετραγωνικής ρίζας επί το γινόμενο του αριθμού των εδρών και όλο διαιρούμενο δια του πηλίκου της διαιρέσεως μας δίνει κυβέρνηση αυτοδύναμη με 153 ή 151. Δεν το λέω εγώ αλλά τα νούμερα. Η αλάνθαστη γλώσσα των αριθμών ή οποία δεν λανθάνει παρεκτός και…

- Να που τώρα μπαίνει στη μέση και το παρεκτός. Διότι αν ο Σύριζα δεν μπει..

- Θα μπει σου το υπογράφω εγώ.

- Δηλαδή τι είσαι εσύ η Πυθία . Εδώ τα νούμερα ..Φέρε χαρτί να σου κάνω λιανά εγώ να δεις …

Και να από την αρχή ξανά, τόσο επί τόσο, μείον τόσο δια του αριθμού των εδρών, επί το γινόμενο των ψήφων, επί του αριθμού του πηλίκου των υπολοίπων και πάει κορδόνι…
Βέβαια υπάρχουν και οι επαγγελματίες αναλυτές που βάζουν τα νούμερα των δημοσκοπήσεων στο τραπέζι προσπαθώντας με τον επιστημονικό τους τρόπο να πιθανολογήσουν το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα του…αποτελέσματος διότι δεν είναι μόνο το τι γίνεται την ημέρα των εκλογών αλλά και τι θα γίνει αν …δεν γίνει κυβέρνηση.
Φυσικά ακόμα και εκεί υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Η πολυδιαφημισμένη γλώσσα των αριθμών δεν είναι καθόλου αντικειμενική κι ας λένε. Οτιδήποτε εξαρτάται από την ερμηνεία που δίνει ο άνθρωπος, παίρνει μια υποκειμενική χροιά και ενώ τα νούμερα είναι τα ίδια τα αποτελέσματα της …διαιρέσεως επί του γινομένου + τον αριθμό των μικρών πλην των μετεχόντων αλλά μη εκλεγόμενων μεταφερόμενα από περιφερείας εις περιφέρειαν και με τη συναλλαγή των τελευταίων δια την τετραγωνική ρίζα (!) των εδρών δίνει…

- Τι δίνει ρε Νώντα ;

- Δίνει καραφάκια δύο με μεζέ !!!

8 σχόλια:

OOO είπε...

ΚΑΛΟΟΟΟΟ !!!!

Καραβάκι είπε...

ΑdeGia μόνο καλό;Kαι αληθινό!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Σκέφτομαι πως θα πρέπει να σηκωθώ από τα άγρια χαράματα για να πάω να ψηφίσω (και καλά!) και βαριέμαι μόνο και στην ιδέα! Δεν έρχεστε για κανένα καφεδάκι από Ναύπλιο μεριά;

Global Greek είπε...

axaxa, Καφενείον η Ελλάς! Πράγματι, όλοι εμείς οι Ελληνάρες είμαστε Πρόεδροι και πριν στις εκλογές το γυρίζουμε σε Αναλυτές!. χαχαχαχαχα. Αντε να δούμε σήμερα το βράδυ ποιός από τους 11 εκ. είχε τελικά δίκιο ¨-))))

Savvina είπε...

Για ακόμη μία φορά φιλενάδα ΕΓΡΑΨΕΣ.....
Μπράβο σου....
Καλό μήνα να έχουμε όλοι μας.
Φιλιά πολλάααααααααααα....

Καραβάκι είπε...

Αντρέα μου να σαι καλά για την πρόσκληση.Μακάρι να είμασταν πιο κοντά.Ελπίζω να πήγαν όλα καλά με τις εκλογές και να μην σε παίδεψαν.Καλή βδομάδα!

Καραβάκι είπε...

Global μάλλον πρέπει να σταματήσουμε κάποια μέρα να ψάχνουμε ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο,και να στρωθούμε να δούμε πως θα μπορέσουμε όλοι μαζί,από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο να βρούμε λύσεις σε όλα τα κακώς κείμενα που χρόνια τώρα μας έχουν εγκλωβίσει.Οι εκλογές τούτες τελικά,έδειξαν έναν δρόμο αόριστο και ακαθόριστο.Ομιχλώδη.Εύχομαι να τον ξεπεράσουμε.Καλή βδομάδα!

Καραβάκι είπε...

Σαββινάκι δεν έγραψα εγώ.Άλλοι γράφουν μα συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.Καλό μήνα να έχουμε.Φιλιά!