16/12/08

Έκτακτο δελτίο θυέλλης


Ξύπνησα νωρίς σήμερα. Έκανα καφεδάκι και κάθισα - το ι με γιώτα- να παρακολουθήσω τα πρωινάδικα. Υπέροχος χαραχτηρισμός. Πως λέμε σκυλάδικα... έτσι! Παρακολουθούσα τον Παπαδάκη στο Καλημέρα Ελλάδα. Απερίγραπτο ταπεραμέντο! Έλαβε ένα μήνυμα από μια τηλεθεάτρια που του έλεγε ανώνυμα ότι τον θεωρεί ηθικό αυτουργό για το ότι έκαναν γυαλιά καρφιά το γραφείο του Κούγια. Η αντίδραση του παρουσιαστή απερίγραπτη... «Κυρία μου, είσαστε καλά, συγκοινωνείτε με αφαλό;», ήταν η πρώτη του ατάκα. Στη συνέχεια την αποκάλεσε κουκουλοφόρο, της είπε ότι την φοβάται, της τα έσυρε και αφού ηρέμησε πέρασε στην υπόλοιπη ειδησεογραφία. Eίπε και πρότεινε τόσα χαριτωμένα τούτο το πρωινό... «Από δω και στο εξής, όποιος φοράει κουκούλα να μην γίνεται δεκτός μέσα σε πορείες!!!». Ε δεν μπορώ, θα βάλω 3 θαυμαστικά γιατί τέτοιες σκέψεις δεν τις συναντώ καθημερινά. Γι αυτό ξηλώστε ότι κουκούλα έχετε, διότι από δω και πέρα η κουκούλα θα θεωρείται ένοχη. Θα την ξηλώνουν αμέσως μόλις την εντοπίσουν. Αυτό θα πει ετοιμότητα!

Τελικά η λέξη κουκουλοφόρος να μου το θυμηθείτε, θα γίνει της μόδας. Θα κυκλοφορήσει το φετινό χειμώνα. Θα φορεθεί πολύ. Στη συνέχεια εντόπισε ο κ. Παπαδάκης και άλλους «κουκουλοφόρους τηλεθεατές». Όποιος διαφωνούσε μαζί του, ήταν κουκουλοφόρος.

Παρακάτω άκουσα το νόστιμο πως έκαναν αλκοτέστ σε μια πιτσιρίκα 12 ετών!!! Τη χτύπησε ένα αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο, και όπως ορίζει ο νόμος πέρασαν και οι δύο οδηγοί από έλεγχο. Άκουσον, άκουσον!Αυτός ο νόμος τελικά όπου θέλει εφαρμόζεται σε τούτο το κράτος.

Το άλλο που με εκνευρίζει αφάνταστα, είναι κάτι καραγκιόζηδες, που απελπισμένα προσπαθούν να μας πείσουν ότι κόπτονται για την αλήθεια. Ότι νοιάζονται για τα παιδιά. Άνθρωποι που οι ίδιοι τα έχουν βάλει με τα παιδιά στη ζωή τους έβαλαν τη μασκά τη χαμογελαστή. Άνθρωποι που έχουν κάνει μηχανορραφίες. Που το μυαλό τους δουλεύει πονηρά, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλοί αγωνιστές. Εμ πως γίνεται αυτό; Θαύμα!!! Θαύμα!!! Πως γίνεται καλέ, να είσαι καλός αγωνιστής όταν δεν είσαι καλός άνθρωπος; Θα με τρελάνετε;

Για πάμε παρακάτω στην ειδησεογραφία... έχει πολλά λαυράκια στο καλάθι τούτες τις μέρες. Καταστηματάρχες που τους έκλεψαν τις ταμειακές μηχανές, καλούνται να πληρώσουν στην εφορία πρόστιμο. Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα δίνεται το διπλό δώρο στους άνεργους, αλλά όσοι πήγαν να το πάρουν σήμερα γύρισαν με άδειες τσέπες. Ε, δεν πιστεύω να το πιστέψατε ότι θα δινόταν το δώρο!!! Μα... μπερδεύτηκαν οι άνθρωποι στον ΟΑΕΔ, νόμιζαν έχουμε πρωταπριλιά κι όχι χριστούγεννα.

Αρχίζω και θυμώνω. Με το ψεύτικο κράτος. Με τους ψεύτικους αγωνιστές. Με όλη αυτή τη σαπίλα που υπάρχει γύρω μου. Ρωτήσατε κύριε κράτος κανέναν άνεργο πως θα περάσει τις μέρες που έρχονται; Που φτάσαμε... Να βγαίνουν οι άνεργοι στα παράθυρα και να λένε πως δεν τα θέλουν όλα τα χρήματα τους, μη ζοριστείς κύριε κράτος. Ίσα ίσα να έχω να περάσω σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια.

θα βγει ο υπουργός κ. Παυλόπουλος σε λίγο και θα δεχτεί ερωτήσεις από εκπροσώπους της κοινωνίας. Μαθητές, γονείς, καταστηματάρχες, φοιτητές. Νομίζω ότι αυτό δεν το έχουμε ξαναματαδεί. Νέο κόλπο. Περιμένω με αγωνία να δω. Τι σόι πράγμα είναι αυτός ο κοινωνικός διαλόγος. Το νέο φρούτο. Η νέα μάσκα...Κι ενώ περιμένουμε άλλο νέο απίστευτο.

Ληστεία στο Αττικό Πάρκο!!! Πάμε καλά; Tι διάολο, τα θηρία πήγαν να κλέψουν; Nα τα κάνουν τι;;;; To μόνο που μπορεί να σκεφτεί το δικό μου μυαλό που στερείται και φαντασίας είναι ότι αντί για μολότοφ θα ξαμολάνε τα θηρία στις οδομαχίες από δω και πέρα. Κι αυτοί οι χριστιανοί πια ούτε μια ταμπελίτσα δεν έβαλαν. Βάλε μια ταμπέλα «το λιοντάρι δαγκώνει», να δεις θα πλησιάσει ο κλέφτης; Τι να πω η γυναίκα... έχω μείνει άφωνη.

H συνέχεια είχε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ένας Ιρανός πέταξε το παπούτσι του στον Μπους ενώ μιλούσε σε μια συγκέντρωση. Κρίμα που δεν τον πέτυχε. Βολή στην δημοκρατία! Και ο Ιρανός έγινε ήρωας στη χώρα που ο Μπους κάποτε ποδοπάτησε με τα δικά του παπούτσια. Ο απόλυτος εξευτελισμός... η απόλυτη δικαιοσύνη.

Δυο γυναίκες Ασιάτισες βρέθηκαν νεκρές σήμερα. Δυο γυναίκες που ζητούσαν ένα παράθυρο στον ήλιο. Αυτές σίγουρα θα περάσουν στα αζήτητα και στα ψιλά γράμματα. Ποιος έχει ώρα τώρα να νοιαστεί γι αυτές;

Kαι ξαφνικά φτάνει ένα μήνυμα από έναν τηλεθεατή που γράφει, «μην τους πιστεύεται τους συνταξιούχος κ Παπαδάκη», «κοιτάχτε τι κοιλάρες έχουν!!!». Αυτοί είμαστε!!! Ανόητοι, ανεγκέφαλοι, με πολύ πολύ λίπος στο μυαλό. Κοίτα τι βρήκε να γράψει ο άνθρωπος-είναι άραγε;- για τους συνταξιούχους που είδε να περιμένουν από τις 5 τα χαράματα για να πάρουν 400 και 500 ευρώ. Τι μεζούρα άρπαξε να μετρήσει κοιλιές. Τα μυαλά μας δεν ξέρω πότε θα μετρήσουμε... γιατί αυτά χρειάζονται σίγουρα μέτρημα, ζυγοστάθμηση, λάδια και φλάντζες.

Ρεπόρτερ ρωτώντας αγνώστους στους δρόμους της Αθήνας τι εύχονται για τα χριστούγεννα άκουσαν τα τρελά!!! Ο ήθελε έλεγε ο καθένας. Κανένας συνειρμός στην σκέψη. Λόγια περί ανέμων και υδάτων. Παλιά ευχόταν ο κόσμος ειρήνη, ευτυχία, καλές γιορτές. Τώρα δεν εύχεται. Παραμιλάει. Για την εφορία είπαν, για το πόσο χαζοί είμαστε είπαν, μόνο ευχές δεν έδωσαν. Αλλιώτικοι καιροί. Ας ξεχάσουμε τα παραδοσιακά. Μπήκαμε σε άλλη τροχιά. Αυτή την τύπισσα στην διαφημίση για το αίσθημα ευθύνης περί φορολογίας, πως την έπεισαν να βγει μπροστά σε τόσα εκατομύρια έλληνες και λέει τόσο ναζιάρικα να είμαστε συνεπείς; Aλκοτέστ της κάναν πριν την βγάλουν στο γυαλί; Μάλλον όχι...

Τέλος βγήκε και ο υπουργός. Χάρισε συγγνώμες και σεμνά χαμόγελα σε όλους. Ήπιος σε τόνους, αλλά πάντα υπέρ της αστυνομίας. Στα παιδιά που τον ρώτησαν τι έχει να τους πει για το μέλλον τους είπε πως αν έβλεπαν πως αντέδρασε η αστυνομία στα επεισόδια στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, τότε θα έλεγαν δόξα το θεό που βρίσκονται σε αυτόν τον άγιο τόπο!!!

Στον Άλφα ο Χορταρέας. Το μέγα μέντιουμ. Τον θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια στην Τούμπα που δεν είχε να πάρει ένα γάλα. Ήταν όμως έξυπνος. Είδε πόσοι απελπισμένοι υπάρχουν στον κόσμο και είπε να τους δώσει ελπίδες. Και αναρωτιέμαι... υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που τον ακούει αυτόν τον μασκαρά; Που τον πληρώνει για να του πει το μέλλον του;

Μια ηλικιωμένη κυρία δήλωσε ότι για όλα φταίει το Πασόκ και το Κου κου ε... κυρία μου τα γαλάζια παιδιά που στο διάολο είναι; Έπεσαν σε χειμερία νάρκη; Κι εσείς κυρία μου είναι μάλλον αργά για να καταλάβετε πως έχουμε μπερδευτεί τόσα χρόνια με τα χρώματα. Πως πασαλειφτήκαμε και γίναμε σαν μουτζούρες.

Ωραία τα λόγια. Καλά μας τα είπαν και σήμερα. Όμως τι έκαναν οι πολιτικοί τούτες τις ώρες, τούτες τις μέρες; Που η ελλάδα κάηκε απ άκρη σε άκρη; Τι έκαναν, ναι. Όχι τι θα κάνουν. Σαν τις δίαιτες που αρχίζουν από Δευτέρα.

Κι όχι τίποτα άλλο αλλά οι αστρολόγες μελλοντολόγες, έκαναν πρόβλεψη και βλέπουν πάλι Καραμανλή να βγαίνει στις επομένες εκλογές. Σαν τη λερναία ύδρα ένα πράγμα. Ένα κεφάλι του κόβεις, χίλια φυτρώνουν. Ο Αυτιάς παρακολουθεί τις προβλέψεις μαγεμένος! Έλεος...

Μετά από όλη αυτή την βρωμιά θα κλείσω με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Με τα παιδιά που μόλις είδα να μοιράζουν μαργαρίτες στους αστυνομικούς στην ειρηνική διαμαρτυρία που κάνουν τώρα στη θεσσαλονίκη. Εκεί είναι ο παλμός. Εκεί χτυπά η καρδιά της ελλάδας που λαβώθηκε. Εκεί ας είμαστε κι εμείς... είναι ότι πιο φωτεινό υπάρχει στις ζωές μας τούτες τις γκρίζες και βαριές μέρες που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: