24/11/08

«Γλυκό Μεθύσι»


Με το Μάκη γνωριστήκαμε στο στέκι του Φιλοπρόοδου γύρω στα 1985. Μαζί με την Ανθή, τον Κώστα Γεροκώστα -η μεγάλη αγάπη μου- τον Μάκη τον Μπουκάλη είμασταν μια δυνατή ομάδα. Ο Μάκης έπαιζε μπουζούκι, σιγοντάριζε εμάς που τραγουδούσαμε. Ήταν η εποχή που στο Κωνάκι γλεντούσαμε αληθινά. Γνωστοί αλλά και ξένοι γινόμασταν μια παρέα. Αξέχαστες εποχές. Αξέχαστες βραδυές. Αξέχαστα τραγούδια. Απίστευτες φωνές. Και συγχρόνως δίναμε τους αγώνες μας στο στέκι που γεννήθηκε από το μεράκι μας στον Φιλοπρόοδο. Εκδηλώσεις, συναυλίες, εκδρομές ή ακόμη και βράδυα χειμωνιάτικα με το χιόνι να πέφτει έξω κι εμείς να τραγουδάμε.

Θυμάμαι την εκδρομή μας στην Λευκάδα. Το πρώτο βράδυ ο ταβερνιάρης μας είπε ότι αν καθήσουμε και συνεχίσουμε το τραγούδι θα μας κερνά κρασί. Ξημέρωσε και φύγαμε από κει. Γλυκό μεθύσι! Αξέχαστες εποχές... Ο Μάκης Μπουκάλης έμαθα ότι είναι στο συγκρότημα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Μάκη ονομάζεται «Γλυκό Μεθύσι» έχει παραγωγό την Χαρούλα Αλεξίου μέσω της προσωπικής ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας της, την «Εστία». Μάλιστα αυτή είναι και η πρώτη δουλειά της «Εστίας» πέρα από της Αλεξίου, που στον δίσκο κρατάει έναν αφηγηματικό ρόλο αλλά και συμμετέχει σε ερμηνευτικά ντουέτα με το Μάκη. Ο Δημήτρης Μητροπάνος ερμηνεύει το τραγούδι «Δεν έμεινε καρδιά» και μάλιστα έδωσε και έντονο παρόν στον «Ιανό» όπου και παρουσιάστηκε ο νέος δίσκος του κοζανίτη τραγουδοποιού. Ο δίσκος έχει πολλά παραδοσιακά στοιχεία 13 τραγούδια με ιστορία και ήχους μακεδονίτικους και δίπλα του δυο μεγάλους ερμηνευτές. Τη Χαρούλα και τον Μητροπάνο. Τι άλλο;

Μάκη μου, εγώ σου εύχομαι από καρδιάς να φτάσεις εκεί που ονειρεύτηκες... και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις. Το αγαπημένο μας τραγούδι από κείνες τις εποχές το ακουμπάω εδώ για να σου φέρει τύχη καλή. Να είσαι καλά. Επίσης το αφιερώνω στον Κώστα. Νομίζω ότι παρά την διαφορά ηλικίας είμασταν ένα υπέροχο ντουέτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: