4/2/09

Αντί 12.000 λέξεων...

Mια εικόνα χίλιες λέξεις, λένε...


Τζακάρτα:Η περίοδος του Ραμαζανιού για τον μουσουλμανικό κόσμο είναι συνώνυμη της νηστείας και της προσευχής. Αργά η γρήγορα θα το μάθει και η μοναδική παραφωνία της φωτογραφίας.


Κίνα:Η Κίνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανοίγει όλα τα μεγαλοπρεπή μνημεία της στα εκατομμύρια των ντόπιων και ξένων τουριστών που θα καταφθάσουν.


Κουινγτσάνγκ: Ο σεισμός 8 βαθμών Ρίχτερ έχει αφήσει πίσω του 80.000 νεκρούς και πλήρη καταστροφή των υποδομών. Μόνος δυνατός τρόπος προσέγγισης για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι από τον ουρανό.


Αθήνα: Η πρωτεύουσα παραδίδεται στις φλόγες. Η δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού από αστυνομικό ήταν μόνο η αρχή του κύκλου της βίας, που ακόμη δεν έχει κλείσει.


Αμμάν: Οι χιονοπτώσεις στην Ιορδανία, και γενικότερα στον αραβικό κόσμο, δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο. Ετσι, οι ντόπιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν για να ζήσουν αυτήν τη σπάνια εμπειρία.


Ο ένας βαφτίστηκε «Μαγεία» και ο άλλος «Βλαστός». Είναι και τα δύο πανέμορφα, ράτσας Beagle. Αυτό που δεν φαίνεται είναι ότι πρόκειται για δύο κλωνοποιημένα κουτάβια που μόλις γεννήθηκαν στα εργαστήρια της νοτιοκορεάτικης εταιρείας βιοτεχνολογίας RNL Bio, η οποία ισχυρίζεται ότι βρήκε μια νέα μέθοδο που έχει πολλές πιθανότητες να αποδειχθεί επιτυχής.


Καλαπανα: Η έκρηξη του ηφαιστείου στο σύμπλεγμα των νησιών της Χαβάης πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα στους ντόπιους αλλά και στους τουρίστες.


Προληπτικά μέτρα εν αναμονή των επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης στην πραγματική οικονομία αποφάσισαν να πάρουν και... τα πτηνά της Νοτίου Αφρικής. Χτίζουν μετά μανίας φωλιές, σε κάθε σχήμα, μέγεθος και χρώμα.


Αυστρία: Ο βασιλιάς των σπορ είναι γυμνός. Ο Σπένσερ Τιούνικ, ο φωτογράφος που καλεί εκατοντάδες ανθρώπους να τσιτσιδωθούν -στην προκειμένη περίπτωση γδύθηκαν 1.840 άτομα- για τις ανάγκες των φωτογραφιών του, ένα μηνα πριν από τη σέντρα του Euro 2008 προβάλλει την Αυστρία όπως κανείς δεν την έχει δει.


Μπλάκπουλ: Τη χρονιά που τελειώνει, η Ευρώπη γνώρισε ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα περισσότερα κράτη της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης επλήγησαν από θυελλώδεις ανέμους και από καταστροφικές βροχοπτώσεις.


Τέξας: Ο τυφώνας Αϊκ έχει μόλις περάσει από εδώ, μετατρέποντας την περιοχή σε μια τεράστια λίμνη πετρελαίου. Ακόμα μία καλή ευκαιρία για κερδοσκοπικά παιχνίδια με τον μαύρο χρυσό.


Βουδαπέστη: Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησαν στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας όταν ένα άγαλμα - σκηνικό του Λένιν διέσχισε τα νερά του Δούναβη για λογαριασμό της νέας ταινίας του Γουόλτερ Καρβάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: