26/2/09

Βρωμαίος και Τσιτσουλιέτα


Συνεχίζονται οι πολύ πετυχημένες παραστάσεις του έργου «Βρωμαίος και Τσιτσιουλιέτα» που παρουσιάζει την φετινή Αποκριά ο Λαογραφικός Σύλλογος «Κόζιανη» με την πολύτιμη συνεισφορά του Μανόλη Μαρκόπουλου και τη συμμετοχή πλήθος ερασιτεχνών ηθοποιών της περιοχής. Το έργο έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και από τότε πλήθος συμπολιτών μας γεμίζει καθημερνά το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» όπου και ανεβαίνουν οι παραστάσεις.

Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων γραμμένη στο τοπικό κοζανίτικο ιδίωμα. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μανόλης Μαρκόπουλος, η γνωστή σε όλους τους Κοζανίτες «Τσιτσιούλα», που φέτος όμως αποχωρίζεται τον γνώριμο χαρακτήρα της και υποδύεται την πρωταγωνίστρια του έργου, την Τσιτσιουλιέτα. Το έργο είναι μια φαρσοκωμωδία που δείχνει τι περνάει ένα ζευγάρι που ερωτεύεται κεραυνοβόλα, αλλά και τι σκαρφίζεται ούτως ώστε να κατορθώσει να πείσει τους γονείς τους να τους δώσουν την ευχή τους. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται ακατόρθωτο, αφού η μαμά της Τσιτσιούλας είχε στα νιάτα της έναν τραυματικό έρωτα με νεαρό Τζαμαριώτη. Έλα μου ντε όμως που ο Βρωμαίος είναι από τη Τζαμάρα ... Αστείοι διάλογοι, μουσική, χορός- τραγούδι και το γνώριμο κοζανίτικο κασμέρι, εμπλουτισμένο με πολλές κοζανίτικες λέξεις συνθέτουν την παράσταση, που αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή για να περάσετε ευχάριστα ένα αποκριάτικο βράδυ.

Να σημειωθεί πως η ώρα έναρξης της παράστασης είναι 9.30 το βράδυ, ενώ η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ. Προσκλήσεις διατίθενται στα καταστήματα: Ανθοπωλείο «Δάφνη» (πλατεία 28ης Οκτωβρίου) και κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Μελωδία» (πεζόδρομος Κοζάνης), καθώς επίσης και στην είσοδο του κινηματοθεάτρου «Ολύμπιον». Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Συντελεστές:

Τσιτσιουλέτα: Μανόλης Μαρκόπουλος
Βρωμιαίος: Αποστόλης Μηντελής
Έρωτας: Βαγγελιώ Παρδάλη
Delivery: Παρασκευάς Τζελαπτσής
Παπάς: Γεώργιος Πουλιόπουλος
Μπατσίλας: Γιάννης Πουλιόπουλος
Κουκούλα: Αναστασία Πλόσκα
Κουφογιάννης: Παναγιώτης Ζαφείρης
Τσιτσώνα-Τσάπου: Στέλλα Καραγιάννη
Λίγκαρς: Γιάννης Βαχτσεβάνος
Δήμαρχος: Βασίλης Τζήμος
Βαγγελούδα: Βασιλική Σκόρδα
Κοκόλης: Γιάννης Μπέμπης
Ξιάγκλια: Δήμητρα Τζημούρτα
Πεθερός: Ζήσης Παταβός
Μπατζώλας: Λάζαρος Παπαδόπουλος
Γίτσιους: Θεόδωρος Παπαθανασίου
Σενάριο- σκηνοθεσία: Μανόλης Μαρκόπουλος
Σκηνικά: Νίκος Λαβαντσιώτης, Βασίλης Τράγιας
Ρύθμιση ήχου: Γιάννης Φασούλας



O Mανόλης Μαρκόπουλος είναι μια φιγούρα γνωστή σε όλον τον κόσμο στην πόλη. Είναι η απίστευτη Τσιτσιούλα που επί σειρά ετών μας διασκέδαζε τα βράδυα της Αποκριάς. Είναι η φιγούρα της Σούρδας γιαγιάς, που έδινε μια όμορφη και χιουμοριστική νότα στα δρώμενα της μεγάλης παρέλασης την Κυριακή της μεγάλης Αποκριάς. Τον γνώρισα από κοντά στο σύλλογο των Κασμερτζήδων, και είναι ένας φοβερός τύπος. Φέτος ενσαρκώνει την Τσιτσουλιέτα σε μια μοναδική παράσταση που θαρρώ θα δει η πόλη όλη. Παρακολουθείστε ένα χαραχτηριστικό βιντεάκι από περσινές στιγμές με την Τσιτσιούλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: