25/2/09

Ennio Marchetto, ένα ζωντανό cartoon



Ennio Marchetto, ο άνθρωπος με τις πολλαπλές προσωπικότητες, δίνει μια παράσταση με ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε πάνω από 100 παγκοσμίως γνωστούς χαρακτήρες. Με κοστούμια, μάσκες και περούκες από χαρτί και με τη βοήθεια της μουσικής, ο Ennio δίνει μια πολύχρωμη παράσταση βασισμένη σε περισσότερους από 100 παγκοσμίως γνωστούς χαρακτήρες.

Ο Βενετός μίμος, επηρεασμένος από τα cartoons του Disney, το Καρναβάλι της Βενετίας και τις χορογραφίες της Pina Bausch, δημιούργησε μια προσωπική θεατρική γλώσσα, που στηρίζεται στη μιμητική, το χορό και τη γρήγορη αλλαγή των κοστουμιών.

Πώς σ' ελάχιστα δευτερόλεπτα η Βασίλισσα της Αγγλίας γίνεται ο τραγουδιστής Φρέντυ Μέρκιουρυ των Κουήν ή ο Πάπας Φιντέλ Κάστρο; Κοστούμια, μάσκες και περούκες από χαρτί είναι το μοναδικό μέσο, μαζί με τη βοήθεια της μουσικής, που χρησιμοποιεί ο Μαρκέττο για να δώσει μια πολύχρωμη παράσταση μ' ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε πάνω από εκατό παγκοσμίως γνωστούς χαρακτήρες. Αστείρευτη φαντασία, δεξιοτεχνία, ταχυδακτυλουργική ταχύτητα και σπαρταριστό χιούμορ είναι η συνταγή για να «γραφτεί» αυτό το σόου που θυμίζει παιδικό βιβλίο, με τους χάρτινους ήρωες να ξεπετάγονται από κάθε σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: