9/10/08

Γλυκιά και κολλώδης


Αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να είναι για τη Μαντόνα, αλλά στην πραγματικότητα είναι γραμμένο για την Κατερίνα. Ποια είναι η Κατερίνα; Ενας από τους πιο σοβαρούς, γλυκούς και σοφούς ανθρώπους που ξέρω. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Αγαπιόμαστε εξ αποστάσεως, γελάμε πολύ, ανταλλάσσουμε μηνύματα (άτιμα χιλιόμετρα) και η φιλία μας μετράει φέτος δέκα χρόνια.

Πριν από δυόμισι μήνες, η Κατερίνα μού έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό: «Στη Μαντόνα θα πάμε;». Δεν της απάντησα, διότι γνωρίζοντας ότι αποστρέφεται καθετί το κατασκευασμένο και δήθεν, υπέθεσα ότι μου έκανε πλάκα. Λίγο αργότερα κι άλλο μήνυμα: «Βρήκα εισιτήρια για τη Μαντόνα, ενδιαφέρεστε;». Οχι, δεν ενδιαφερόμαστε, Κατερινάκι. Εδώ χάσαμε τους «θεούς» Rolling Stones από αποστροφή για όλο αυτό το χωριάτικο τσίρκο, τη μαζική υστερία, τους εγχώριους επωνύμους με τα ψευτο-ροκ συνολάκια να ποζάρουν στο φακό των κοσμικογράφων. Για τη Μαντόνα θα ξεβολευτούμε;

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το είχα μετανιώσει. Πρώτον, διότι τα εισιτήρια αποδείχτηκαν πάμφθηνα σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Ευρώπης όπου σταθμεύει η «Γλυκιά και κολλώδης» τουρνέ. Και δεύτερον, διότι τη μαζική υστερία δεν την αποφύγαμε. Βομβαρδιστήκαμε από άχρηστες πληροφορίες για τη Μαντόνα, σε σημείο τέτοιο, που έγινε ο εγκέφαλός μας πουρές.

Τουλάχιστον, με τα εισιτήρια στο χέρι, θα είχαμε μια κάποια ψευδαίσθηση ότι όλο αυτό κάπως μας αφορά. Ασε που έπειτα από αυτό το «πράγμα», την Τζένιφερ Λόπεζ, που ήρθε να μας πουλήσει τα κουρέλια της και να ποζάρει πρώτη μούρη στις Καρυάτιδες, η κυρία Τσικόνε-Ρίτσι μού φαίνεται τουλάχιστον Κίρι ντε Κανάουα σε ποιότητα και class.

Συμπέρασμα; Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Να περάσουν καλά όλοι, πρωτίστως η Κατερίνα. Η οποία αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά, σοβαρή, σοφή και κυρίως, ακομπλεξάριστη - τεράστιο προσόν. Τι κι αν «κόβεται» για Μαντόνα; Δεν είπαμε να αγαπάμε τους φίλους μας με τα ελαττώματά τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: