29/3/09

Αλλαγή εποχής



Πρεμιέρα θερινής ώρας από τα ξημερωμάτα. Αλλαγή στα ρολόγια. Αλλαγή εποχής. Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα με ταχύτητες μεγάλες. Σήμερα όμως μπορούμε να πάμε με πιο αργούς ρυθμούς. Δε χτυπάνε ξυπνητήρια, κανείς δεν μας περιμένει για δουλειά. Οι υποχρεώσεις λιγότερες από τις υπόλοιπες μέρες.

Κυριακή πρωί... που μοσχοβολάει το σπίτι αυγόφετες με μέλι και τριμμένο καρύδι. Ψητό στο φούρνο. Κανέλλα και γαρύφαλο. Ένα μπουκέτο από ευωδιές που δεν μπορείς να του αντισταθείς. Κυριακή μαχμουρλίδικι. Που μπορείς να τεντωθείς, να σουλατσάρεις όσο θέλεις μέσα ή έξω από το σπίτι αν ο καιρός το επιτρέπει. Που δεν είναι ανάγκη να αποχωριστείς την πυζάμα σου, και ο καφές αχνιστός στην κούπα είναι πειρασμός.

Κυριακή, νωρίς το πρωί κι η πόλη ακόμη κοιμάται. Μια άλλη πόλη. Όμορφη, με πολλά τρεχούμενα νερά και πολύ πράσινο. Ανυπομονώ να την σεργιανίσω. Η μέρα θα είναι ζεστή σήμερα. Το μαρτυράει το λιγοστό ακόμη φως του ήλιου, που ετοιμάζεται να προβάλλει μεγαλόπρεπα στον γαλάζιο ουρανό. Νιώθω την ανάγκη να βγω στον αέρα και να πάρω βαθιές αναπνοές. Να δω εικόνες διαφορετικές. Να θυμηθώ μέρες που έζησα ξανά στους δρόμους της. Μέρες όμορφες. Γεμάτες πολλές αναμνήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: