20/4/09

Ανοιξιάτικες νοστιμιές


Το Τσιτσιλάτο είναι το παραδοσιακό φαγητό της Πασχαλιάς, που τιμούν ιδιαίτερα στην Κοζάνη. Ένα φαγητό, που γίνεται με σπανάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, συκωταριά, έντερα και φυσικά κατσικάκι. Ψήνεται στο φούρνο και συνοδεύεται με καλό κρασί.


Κατσικάκι στο φούρνο, αν και κανονικά στη σούβλα είναι πολύ πιο νόστιμο. Φέτος όμως, δεν μπήκε σούβλα. Ψήθηκε στο φούρνο. Γαρνιρισμένο με δεντρολίβανο, έκανε το σπίτι να μοσχοβολήσει.


Μανιτάρια, στο φούρνο με μπόλικο μαιντανό. Μια απίστευτη νοστιμιά, αρκεί να ξέρεις να την φτιάχνεις. Μην σου βγουν τσιπς τα μανιτάρια...


Άγρια σπαράγγια. Μια σαλάτα που δύσκολα τη βρίσκεις μιας και πρέπει να ανέβεις στο βουνό για να τα μαζέψεις. Πεντανόστιμα και δεν έχουν καμμιά σχέση με τα ήμερα, που δεν μου αρέσουν καθόλου.


Φέτος εκτός από τα τσουρέκια και τα τυποποιημένα γλυκά που γέμισαν το σπίτι, ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Τα λυχναράκια της Κρήτης με αντάμειψαν, μιας και όλοι ξετρελάθηκαν. Από μια παραδοσιακή συνταγή από τους Μύλους Κρήτης, έγιναν πολύ νόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: